1 millió ember játszik a legnépszerűbb bevételtermelő játékkal

spot_img

Folytatódik a népszerű NFT- és blokklánc alapú nevelős, gyűjtögetős és harcolós játék, az Axie Infinity szárnyalása. A legfrissebb adatok szerint AXS tokent, vagyis Axie Infinity Shardokat már 31 000 tárca tartalmaz, ami a játék történelmében rekordot jelent. Az év elejétől kezdve pedig ez egy 420%-os növekedés.

A játékot a Sky Mavis nagyjából egy tucat főt számláló fejlesztőcsapata készítette 2018-ban és úttörők lettek az NFT játékok piacán. A játékon belül eddig 2 milliárd dollár értékben cseréltek gazdát NFT-k, összesen 600 000 user között, közel 5 millió tranzakcióval. Ezzel a forgalom összértéke meghaladta a CryptoPunks, az Art Blocks és az NBA Top Shots kollekciók értékét is.

Jeff Zirlin, az Axie társalapítója szerint a felhasználók fele életében először került kapcsolatba blokkláncokkal és tárcákkal a játék segítségével. 25%-uknak pedig nincs bankszámlája sem.

Az activeplayer.io adatai szerint az Axie Infinity-re havonta áltagosan 19 millió user felnéz, az átlagos napi játékosok száma pedig az elmúlt 30 napban már meghaladta az 1 milliót.

A játék népszerűségét több között annak is köszönheti, hogy a belső piactéren valódi pénzre váltható dolgokat (az Axie lényeit és különböző itemeket) adhatsz el, ezáltal a játékkal pénzt is kereshetsz. A holnapi online meetup során Engelhardt Márk (@niftymark) NFT- és játékszakértőnk az Axie-ben rejlő lehetőségekről is beszél majd. Este 8-kor várunk a Discord szerverünkön, ahol kérdezhetsz is tőle az előadás alatt. A beszélgetés visszanézhető lesz a YouTube csatornánkon.

Az AXS token árfolyama is az egekben: idén augusztusban közel 400%-ot ment egy hónap alatt, 40 dollárról 70-re. A piaci kapitalizáció ekkor átlépte az 1 milliárd dollárt is. Később egy újabb jó hír – a Coinbase Pro listázása – dobta meg az árfolyamot, amitől az 80 dollárig ment. Egy esést követően egy hete újra szárnyal az árfolyam.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img