Britney és Madonna csókja is NFT-ben végezte

spot_img

Hiába, ha egy buli beindul, akkor nincs megállás, úgy tűnik már szinte semmi sem kerülheti el az eneftésedés sorsát. Pixeles punkok, szépen megrajzolt majmok, koalák, oroszlánok, egyebek, majd jöttek az extrémebb példák, mint például nagy(obb) jelentőségű újságcikkek, lassan ha nem válik NFT-vé valami, akkor nincs is súlya a világmindenségben. Az NBA Top Shots rövid videói a gyűjtők, rajongók számára izgalmas use case-nek tűnnek, most azonban már a popkultúra nagy pillanatai sem ússzák meg a blokkláncra kerülést.

Történt egykor, még 2003-ban, hogy Britney Spears akkor még felfelé ívelő, azóta már leáldozott, és Madonna, a már akkor leáldozófélben lévő popsztárok közös koncertet tartottak. Egy váratlan pillanatban elcsattant egy csók a két gyönyörű nő között, tinilányok millióinak, férfiak milliárdjainak legnagyobb örömére.

A jelenet természetesen gondosan megtervezett, koreografált, még véletlenül sem spontán volt, a célt ennek megfelelően el is érték. A médiahack jól sikerült, tengernyi médiamegjelenést kaptak, bejárta a fotó a világsajtót, a koncert önmagában nem biztos, hogy akkorát szólt volna, ha nincs az ominózus jelenet:

A 18 éve rendezett zenei esemény, pontosabban díjátadó gála azóta legendássá vált, most pedig a népszerű TMZ bulvármagazin beszámolója szerint NFT formájában élhet tovább a csók fotója:

Azonban mivel az NFT-k világában a hitelesség, azonosság esszenciális, ezért korrigálnunk kell, a fenti fotó maga a csók, de nem az a kép file, amit NFT formájában árverésre bocsátanak, az NFT-ben megörökített fotó egészen pontosan ez:

Az aukción befolyt összeget egy alapítvány javára fordítják, mely az LGBT közösség jogaiért harcol. Hogy mindennek mi értelme van, pontosabban van-e bármiféle értelme azt mindenki ítélje meg saját maga. Az biztos, hogy az NFT-k hihetetlenül izgalmas, új világot termetettek, amiben bármire tulajdonjogot formálhatunk, bármit eladásra kínálhatunk, aminek létezik valamilyen digitális formája.

Az OpenSea-n vannak NFT-k amik 1-9-ig és jóval tovább számokat jelenítenek meg nem feltétlenül igényes kivitelezésben, de az említett NBA Top Shots talán a spektrum másik vége, jól felépített, igényes, komoly platformon kínálnak gondosan összeválogatott videókat NFT-k formájában.

Egy szó mint száz a technológia adott, már csak ki kell találnunk, hogy mire lesz ez jó pontosan, az kétségtelen, hogy óriási jövő áll az NFT piac előtt. Ha most szeretnél NFT-ket, vagy kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img