A New York-i főügyész célkeresztjében a Nexo és a Celsius

spot_img

Letitia James new york-i főügyész két kriptopénz kölcsönzési platformot utasított a bezárásra, három másik platformot pedig felszólított, hogy azonnal válaszoljanak a tevékenységükkel kapcsolatos kérdésekre. A főügyész honlapján közzétett, a vállalatoknak címzett levelekből kiderül, hogy a két platform a Nexo és a Celsius Network.

Letitia James New York főügyésze (NYAG) hétfőn jelentette be, hogy keményen fog fellépni a be nem jegyzett kriptopénz cégekkel szemben.

New Yorkban a hitelezési platformoknak regisztrálniuk kell a főügyészi hivatalnál (OAG) ahhoz, hogy az államban működhessenek, vagy termékeket kínálhassanak a lakosoknak.

“James főügyész a hétfői napon két ilyen hitelezési platformot arra utasított, hogy azonnal szüntessék be a New Yorkban nem regisztrált és jogellenes tevékenységüket, három másik platformot pedig arra utasított, hogy azonnal adjanak tájékoztatást tevékenységükről és termékeikről.”

A közlemény kifejti, hogy a kriptohitelezési platformok “lényegében kamatozó számlák, amelyek a náluk elhelyezett kriptovaluták hozamát kínálják a befektetőknek”. A Martin-törvény értelmében a virtuális valutahitelezési termékek vagy szolgáltatások jellege és funkciója azt bizonyítja, hogy azok egyértelműen az értékpapír számos kategóriájának valamelyikébe tartoznak.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete szintén értékpapírnak tekinti a kölcsönzési termékeket. A SEC elnöke, Gary Gensler nemrégiben közölte a Coinbase kriptopénzváltóval, hogy annak Lend termékei értékpapíroknak minősülnek.

A NYAG honlapján a két szóban forgó kölcsönzési platformnak címzett felszólító levelet is közzétette. Bár a leveleket szerkesztették, a fájlnevekből kiderült, hogy a Nexo és a Celsius Network számára küldték ki őket. Három másik meg nem nevezett cég is kapott levelet, amelyben tájékoztatást kértek tevékenységükről.

A Nexo szóvívője: “A Nexo nem kínálja az Earn Product & Exchange nevű termékét New Yorkban, így nincs sok értelme annak, hogy egyből megszüntető végzést kapjunk olyasmiért, amit egyébként sem kínálunk New Yorkban. De felvesszük a kapcsolatot a NY AG-vel, és tisztázni fogjuk a helyzetet.”

A vállalat azt is megerősítette, hogy IP alapú geoblokkolást alkalmaznak a platformjukon, amely megakadályozza, hogy a new york-iak részt vegyenek a helyileg nem regisztrált szolgáltatásokban.

James főügyész hangsúlyozta: “A kriptopénz platformoknak ugyanúgy be kell tartaniuk a törvényt, mint mindenki másnak, ezért most két kriptotársaságot bezárásra utasítunk, további hármat pedig azonnali válaszadásra kényszerítünk.”

A múlt hónapban James főügyész leállította a Coinseed kriptopénz kereskedelmi platformot, miután az év elején pert indított a cég ellen. Februárban bejelentette, hogy megállapodást kötött a Bitfinexszel, a Tetherrel és a hozzájuk kapcsolódó szervezetekkel, amely véget vetett a kereskedési tevékenységüknek New York államban, és 18,5 millió dolláros büntetést szabott ki a vállalatokra.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/news.bitcoin, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img