A Tungsten Cube 100 ezer dollárral támogatja a Coin Centert – volfrám kocka NFT eladásból

spot_img

Állítólag minden egyes eladott volfrámkocka NFT mögött egy fizikai volfrámkocka áll fedezetként.

Egy héttel ezelőtt, a Crypto Twitter arra várt, hogy a bitcoin határidős ETF-ek megérkeznek, és megdőljenek az árrekordok, azonban voltak olyan bitcoin rajongók, akiket egy különleges új őrület a volfrámkockák szögeztek az internet elé. A volfrám egy olyan magas sűrűségű fém amiket izzószálakhoz és papírsúlyokhoz használnak – és sok más fémhez hasonlóan ebből is hiány keletkezett a világpiacon.

Mostanra viszont már nem csak a volfrám lett az egyetlen hiánycikk, hiszen a volfrám fedezetű NFT kockákat is úgy viszik mint a cukrot. Természetesen a jó ügy érdekében is, hiszen az eladásokból, a volfrám-rajongók mellett, a Coin Center kripto kutató cég is profitál.

A kockát mintelő oldal a Tungsten Cube NFT, 484 SOL-t (jelenleg 96 ezer dollár) szerzett a kocka mozgó digitális képeinek eladásából, bejelentette, hogy a kereskedésből származó jogdíjakat a híres kripto kutató cégnek adja.

Neeraj Agrawal, a Coin Center agytröszt kommunikációs vezetője megerősítette, hogy megkapták az adományt. Nagy valószínűséggel ez lehet a legfurcsább adomány, amit a Coin Center valaha is kapott: “Meg kellett magyaráznom a többi támogatónak, hogy lett kripto meme a volfrám kockákból, aminek hatására létrejött egy volfrámkocka fedezetű NFT, ami teljes kiárusításra került” – mondta. “Az egész teljesen értelmetlen lehet annak, aki még semmit nem hallott az NFT-kről.”

Azok számára, akik mostanában nem jelentkeznek be a Twitterre, a kockák mémmé váltak a Coin Metrics-es Nic Carter tweetje után, aki kizárólag révedezésből rámutatott a volfrám kockák létezésére.

“Minden vélemény róla olyan amire számítottál: igen, nehéz. Azt csinálja, ami a leírásban van” – írta a Twitteren.

Ez a megfigyelés oda vezetett, hogy több kriptofej megvette a terméket Amazonról, és a Midwest Tungsten nevű beszállító minden portékája órákon belül elkelt. Ahogy egyre több kriptotulajdonos kezdett viccelődni a kockákkal, az egy mémé alakult át, majd hamarosan valódi NFT alkotássá nőtte ki magát.

A következő napokban a Midwest Tungsten azzal rukkolt elő, hogy elfogad Bitcoint mint fizetőeszközt. Október 19. óta, amikor ez a fizetési lehetőség életbe lépett, az összes volfrámkocka eladás 20%-a BTC-ben történt.

Mi több, a Midwest Tungsten létrehozta saját NFT -jét – egy fizikai kocka fedezettel -, amelyet elárverez az OpenSea-n. A legmagasabb ajánlatot tevő kapja meg az NFT-t, sőt „naptári évenként egyszeri látogatást tehet a kocka videó/fotózásához/megérintéséhez a gyárba”.
Ha az NFT megsemmisül, a Midwest Tungsten elszállítja a fizikai kockát a tulajdonosnak. Cikkünk írásának időpontjában az ajánlat 5 Wrapped ETH (több mint 20 ezer dollár).

A Tungsten Cube NFT arra törekszik, hogy lehetőleg profitálni tudjon ebből a trendből – legalábbis a kripto érdekképviseleti csoportok nevében, amelyek megkapják az összes jogdíjat az NFT-k másodlagos piaci eladásából.

Bármikor, bárkinél is landoljon az NFT az november elejéig fizikai kockákra válthatók (ingyenes szállítással együtt). A Solana’s Magic Eden piacterén és az FTX-tőzsdén 399 darab 1 hüvelykes kocka, nyolcvan 2 hüvelykes, húsz 4 hüvelykes és 1 behemót 7 hüvelykes kocka került aukcióra.

“Szeretjük a volfrámot” – olvashatjuk a cég honlapján. “Ez egy fantasztikus fém. Mi mást tudnánk támogatni az eladásokból mint a kriptopénzek jövőjét.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img