Az Ethereum alapú Metaverse játéktér, a Sandbox, 93 milliós befektetést kapott

spot_img

A Sandbox árfolyama tovább folytatja emelkedését, a SAND ezen a héten 244%-ot emelkedett a metaverse hype és a 93 millió dolláros új befektetési kör hírére.

A metaverse körüli hírverés minden idők csúcsára ért, miután a Facebook egyre nagyobb falatot igyekszik kiharapni belőke – át is keresztelték az anyavállalatot „Meta” névre – valamint a kripto világából a metaverzumhoz kapcsolódó tokenek is kilőttek. Most, az egyik legjobban várt metaverse játék jelentős összeget vont be befektetésekből a megjelenése előtt.

Ma a The Sandbox – az Animoca Brands leányvállalata – bejelentette, hogy a SoftBank Vision Fund 2 által vezetett finanszírozási körben 93 millió dollárt gyűjtött az úgy nevezett Series B körben. A japán befektető az utóbbi időben keményen szorgalmazta az NFT- és kriptobefektetéseket, beleértve a Sorare 680 dolláros befektetését szeptemberben, plusz a Digital Currency Group 700 millió dolláros befektetését ezen a héten.

Maga az Animoca is részt vett a Series B fordulóban, a Samsung Next, a Galaxy Interactive, a True Global Ventures, a Liberty City Ventures, az LG Technology Ventures, a Com2us mobiljáték-kiadó és sok más cég mellett.

A Sandbox egy Ethereum-alapú megosztott online világ, amelyben a felhasználók birtokában vannak az NFT-ként létrehozott térkép elemeknek, valamint a karakterek és a játék egyéb elemei is mind NFT-ként kerültek létrehozásra. A térképrészek az úgy nevezett LAND telkek személyre szabhatók és interaktív játék élményekkel tüzdelhetőek, amelyek bevételt is szerezhetnek a birtokosok számára.

Maga a játék még nem éles – az alfa tesztelési verzió az év vége előtt várható. A The Sandbox azonban már 144 millió dollár értékű NFT-értékesítést generált a cég szerint, amely magában foglalja a 12 ezer egyedi LAND telektulajdonost és az összesen 500 000 felhasználót, akik kriptopénztárcát csatlakoztattak a platformhoz.

A játék teljes bevezetése előtt a The Sandbox számos prominens márka- és hírességpartnert vonzott be, köztük a rappert és a lelkes NFT-gyűjtőt, Snoop Dogg-ot, aki exkluzív metaverse partit rendez 1000 felhasználó számára a játékon belül. További partnerek közé tartozik a The Walking Dead, a Bored Ape Yacht Club, az Atari és a Binance kriptotőzsde is.

A mai finanszírozási kör mellett The Sandbox tanácsadó testülete is új tagokkal bővült, köztük Guy Oseary veterán zenei menedzserrel és technológiai befektetővel – aki felügyeli a Bored Ape Yacht Club egyéb partneri aktivitásait is –, valamint a Snoop Dogg menedzserét és márkakurátorát, Nicholas Adlert. A további új csapattagok közé tartozik a Riot Games korábbi CPO-ja Thomas Vu és a FreshPlanet társalapítója, Mathieu Nouzareth is.

A Decentraland MANA tokenjéhez hasonlóan a The Sandbox SAND tokenjének ára is jelentősen megemelkedett az elmúlt hét során, nyilvánvalóan a Facebook metaverzum tervei iránti növekvő érdeklődés hatására. A mai finanszírozási bejelentés kör után a SAND token ára új történelmi csúcsot ért el, 3.33 dollárt.

Számosságát tekintve egyébként a SAND 244%-kal nőtt az elmúlt héten a jelen pillanatban, a CoinGecko szerint, pedig 2,74 dolláros áron kereskednek vele.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img