A Binance százmillióval szállt be a francia és európai blockchain oktatás és kutatás-fejlesztés támogatásába

spot_img

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance, karöltve a France FinTech nevű non-profit szervezettel egy új blokklánc kezdeményezés életre hívására készül. A kezdeményezés az Objective Moon (magyarul „Cél: a Hold”) nevet kapta és a Binance 116 millió dollárral járul hozzá a sikeréhez.

A sajtókózlemény szerint a közös vállalkozás három pilléren nyugszik majd. A Decentralized Ledger Technology nevű program keretében startupok számára biztosítanak inkubátor lehetőséget. Az Education Programme célja az lesz, hogy tehetséges blokklánc fejlesztőket kutassanak fel és neveljenek ki. A harmadik pillér pedig a Binance Research and Development központ megalapítása lesz Franciaországban – itt működik majd a Binance kutatási és fejlesztési osztálya, vagy annak egy része.

A kezdeményezésnek a Ledger és az OpenClassroom is a része, akik az oktatásban segítenek be a tevékenyésükkel.

A kezdeményezés teljes költésgét, 116 millió dollárt a Binance állja.

„A Binance-nél felismertük a francia és az európai technológiai ipar lehetőségeit és a blokklánc- és kriptoszektor tehetségeit. Meggyőződésünk, hogy a Binance Franciaországban végzett működésével és befeketésével jelentősen hozzájárulhatunk a francia és az európai blokklánc és kripto ipar vezető szerepének kiharcolásában.”

– nyilatkozta Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img