Az Iran Blockchain Association vezetője különleges tanács felállítását kéri a kriptotörvényekkel kapcsolatban

spot_img

Irán fő blokklánc-szervezete szerint a hatóságok hanyagul hajtották végre a kriptovalutákkal kapcsolatos törvényeket. Az egyesület aggódik a kormány tétlensége miatt, és felajánlja segítségét a szabályozóknak, akik véleménye szerint nem eléggé felkészültek egy ilyen kihívást jelentő feladat megoldására.

Abbas Ashtiani, az Iran Blockchain Association (IBA) vezetője szerint az iráni szabályozók, például az Iráni Központi Bank (CBI) nem képesek szabályozni a digitális eszközöket. Az IBA a Financial Tribune beszámolója szerint egy “független tanácsadó testület” létrehozását kérte, aki átvenné a felelősséget.

Egy kedden tartott sajtótájékoztatón felszólalva Ashtiani kifejtette:

“Szükségünk van egy speciális tanácsra, amely az állami szervek és a magánvállalkozások képviselőiből áll, hogy kidolgozza a kriptovalutákra vonatkozó szabályozást. A CBI vagy a Biztonsági és Tőzsdeügyi Szervezet nem alkalmas a kriptókra vonatkozó szabályok megalkotására, tekintettel a kérdés többdimenziós voltára.”

Míg a bitcoin bányászata engedélyezett Iránban, a kriptók fizetésre való használata nem. A bankok és az engedéllyel rendelkező pénzváltók azonban használhatják az engedélyezett bányászok által Iránban előállított digitális valutát importfizetésre.

A bányászoknak engedélyt kell szerezniük az Ipari Minisztériumtól, és be kell fizetniük az energiaszámláikat, amelyek az exportárakon alapulnak. Az év eleji legfrissebb adatok szerint mintegy 30 vállalkozás kapott bányászati engedélyt az országban.

Az illegális bányászattal kapcsolatos aggodalmak azonban továbbra is problémát jelentenek az országban. Egy teheráni tőzsde vezérigazgatója például lemondott, miután bitcoin bányászokat talált az épület alagsorában.

A kormánytisztviselőknek a kriptovaluták bányászatához és kereskedelméhez kapcsolódó illegális tevékenységekkel kapcsolatos aggodalmaikra válaszul Ashtiani azt mondta, hogy az Iráni Blokklánc Egyesület megérti a törvényhozókat, és biztosítja őket arról, hogy aggodalmaikat kezelni fogják:

“Készen állunk arra, hogy segítsünk olyan szabályok felállításában, amelyek segíthetnek biztosítani a kriptók pozitív hatását a gazdaságra, miközben minimalizálják a bűnözést”.

Ha bitcoint vagy egyéb kriptovalutát vásárolnál a Binance felületén ezt biztonságosan megteheted. További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/cointelegraph, bitcoinnews/

Betiltja a kriptobányászatot Irán szeptemberig

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img