Dj. Tiësto új klipjében a Coinbase, a kripto már a mainstream része

spot_img

A Crypto.com idén nagyszabású marketingkampányt kezdett a Forma 1 felületein, és a UFC-ben is viszontláthattuk a brandet. Pár éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy a kriptopénz piac céges szereplői a mainstream médiában megjelenjenek, mostanra azonban már egyre megszokottabb, hogy akár egy óriásplakátról is visszaköszönhet a bitcoin.

Most pedig a világszerte népszerű DJ, Tiësto új számának kilpjében jelennek meg a kriptopénzek, méghozzá a történet részévé szőve. Bár nem túl fantáziadús, mégis szép próbálkozás, a klipp központi alakja, Ava, Tiësto munkatársa egy lifttel tart a buli helyszínére, rápillent a telefonjára, ahogy a Coinbase logó jelenik meg, majd nem sokkal később egy kriptopénz árfolyama, ami természetesen meredeken ível felfelé.

Bár maga a klip egy kissé butácska, a marketing értéke, pontosabban a brandépítés biztosan eléri a célját, hiszen egy óriási eléréssel rendelkező művészről van szó. Tiësto 5,63 millió feliratkozóval rendelkezik a YouTube-on, koncertjeire tömegek járnak, a világ minden táján fellép.

Lássuk, milyen meghatározó médiafelülten jelentek meg a kriptopénzek 2021 során, és mire számíthatunk a jövőben!

Crypto.com

  • Az egyik legújabb kampányukban Matt Damon jelenik meg, a világhírű amerikai színész Columbushoz, a Wright fivérekhez, és egyéb pionírokhoz hasonlítja azokat, akik most kriptopénzekkel foglalkoznak.
  • A Twich videójáték streamelő platformon is megjelent a kriptopénz-váltó, egy nagyszabású kampány keretében.
  • Az idei szezonban a Forma 1 legkülönbözőbb felületin jelentek meg, a versenyzők ruházatán, az autókon, a pályák egyes, jól látható részein, többek között az Aston Martin csapatát is szponzorálják, Sebastian Vettel ruháján is megjelenve.
  • A UFC “octagon” néven ismert ketreclben, ahol összecsapnak az atléták, a padlón is láthattuk egy Crypto.com logot.
  • Az NBA Sixers néven ismert csapatával is dolgoztak együtt, ahogy a Paris Saint Germain-al is.
  • A Seria A-val, az olasz focibajnoksággal is folyamatosan együtt dolgozik a Crypto.com.

Matt Damon nem mellesleg a Crypto.com egyik befektetője is, nem “csak” reklámarca. Mindemellett a Binance valamiért nem érzi feladatának, vagy nem tartja fontosnak, hogy a mainstream médiában szerepeljen, nem tesznek erőfeszítéseket ebbe az irányba.

A Coinbase sem túl erős ezen a téren, ám könnyen lehet, hogy a következő időszakban ez változni fog. Az mindenesetre biztos, hogy a kriptopénz szolgáltatók már a mainstream részét képezik, ez pedig némi késleltetéssel, de kedvező hatással lesz az árfolyamokra is.

Ha most szeretnél bitcoint, vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img