Az OpenSea összforgalma elérte a 10 milliárd dollárt

spot_img

A kriptopiac legnagyobb NFT-piaca, az OpenSea négy évvel ezelőtti megnyitása óta először hivatalosan is több mint 10 milliárd dolláros volumenű tranzakciót teljesített.

Az Ethereum blokkláncon létrehozott első NFT-piac, az OpenSea kereskedési volumene az elmúlt évben megugrott a NFT-k fellendülése során. Augusztusban például a platform teljes volumene mindössze 1 milliárd dollár volt.

Az NFT-k olyan egyedi, kripto tokenek, amelyek digitális vagy fizikai eszközökhöz, például műalkotásokhoz, zenéhez vagy videókhoz kapcsolhatók és a blokkláncon regisztrálható a tulajdonjog az adott eszközhöz. A leghíresebb NFT-sorozatok közül sok, mint például a Bored Ape Yacht Club, gyakran cserél gazdát az OpenSea-n, így a platform már egy-egy eladásból is több millió dolláros eladást tud bonyolítani.

Más platformok volumene

Más, nagyobb platformokhoz képest az OpenSea a kereskedési volumen tekintetében mérföldekkel előrébb van.

Az Ethereum-alapú Rarible és SuperRare.co platformok kereskedelmi volumene mindössze 263,97 millió dollár, illetve 177,95 millió dollár ugyanebben az időszakban. Az eladásonkénti átlagos ár azonban a Rarible-en és a SuperRare-en jóval magasabb, mint az OpenSea-n, ami arra utal, hogy az utóbbi két platform népszerűbb a magasabb értékű termékek körében.

A második legmagasabb rangot kereskedelmi volument alapján az Axie Infinity kriptojáték platformja kapta, kb. 3 milliárd dollár összforgalommal és több mint egymillió kereskedővel a piactéren. Összehasonlításképpen, az OpenSea platformján 635 698 kereskedő van, a Rarible pedig 83 810-el büszkélkedik.

Az NFT-k túlmutatnak már az Ethereum láncon

Az NFT fellendülése nem csak az Ethereumon láncán megy végbe, számos projekt indul a rivális blokkláncokon, mint például a Solana-n.

A múlt héten Quentin Tarantino filmrendező egy sor NFT-t jelentett be az adatvédelmi központú blokkláncon, a Secret Network-ön, amelyekben a tokenek titkosított metaadatai biztosítják, hogy csak a hét szerencsés rajongó tekinthessen be Tarantino Pulp Fiction című művének színfalai mögé és férjen hozzá jegyzeteihez.

Ahogy egyre több híresség és művész szeretne pénzt keresni az NFT fellendülésén, az NFt-k jövője még inkább biztosítottnak és fényesnek ígérkezik.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img