Kriptovalutákba fektette pénzét az Apple igazgatója

spot_img

Egy tegnap készített interjúban a kriptovalutákról kérdezték az Apple igazgatóját.

https://twitter.com/BTC_Archive/status/1458093050304024577?s=20

– Rendelkezik bitcoinnal, vagy ethereummal?

– Igen, nekem is vannak kriptovalutáim. Szerintem ezeknek is megvan a helyük egy diverzifikált portfólióban, de ez persze nem befektetési tanács.

– Mióta foglalkoztatják a kriptovaluták?

– Már benne vagyok egy ideje, követem a fejleményeket. Szerintem nagyon érdekes ez a terület.”

Az igazgató később hozzátette, hogy az Apple egyelőre nem tervezi, hogy a Tesla-hoz hasonló módon a vállalati tartalékainak egy részét bitcoinba fektesse, de nem azért, mert azt rossz ötletnek tartaná, hanem mert szerinte az Apple befektetői nem a kriptós kitettség miatt szeretnék megvásárolni a cég részvényeit. Azzal kapcsolatban, hogy “bitcoin bikának” tartja-e magát, azt felelte, hogy nem szeretné beskatulyázni magát egyetlen kripto táborba sem, de a bitcoint mindenképpen fontosnak tartja. Szó esett még a bitcoinos fizetések támogatásáról is, aminek a lehetőségét szerinte már vizsgálják az Apple szakemberei, de a közeljövőben még nem tervezik bevezetni.

Elon Musk után Tim Cook az USA második olyan vállalati csúcsvezetője, aki bevallottan kriptókba fektette a pénzét. Míg Musk esetében ez a lépés akár még az ő különc viselkedésének is betudható, Cook a külvilág szemében már egy sokkal megfontoltabb döntéshozónak számít, akinek a szavai sokkal inkább enyhíthetik a közvélemény kriptókkal szemben meglévő fenntartásait.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Elon Musk elárulta, hogy milyen részvényekben és kriptovalutákban tartja megtakarításait

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img