Nukleáris energiához fordulnának a vezető bitcoin bányák

spot_img

Az idei év egyik sláger témája a kriptopénzek piacán a bitcoin bányászat energiaigénye, pontosabban az ökológiai lábnyom, amit a vezető kriptopénz fenntartésa megkövetel. Az egész Elon Musk bejeletésével kezdődött, miszerint a Tesla mégsem fogad el bitcoint, alig pár héttel a kriptopénz elfogadásának bevezetése után jött a hidegzuhany. Az ok egyszerű, túl nagy a szennyezés, amivel a hálózat jár.

Azóta megy a vita, hogy tulajdonképpen mennyire zöld, vagy épennséggel nem zöld a Bitcoin, most egy régi technológiát választana sok bánya.

Harry Sudok, a GRIID néven ismert bitcoin bányász cég alelnöke beszélt a nukleáris energia jelentőségéről a Bitcoin and Beyond Virtual Summit konferencián. Nem véletlenül, hiszen a GRIID szűkebb profilja pontosan az, hogy alacsony költségvetésű, megújuló energiaforrásokkal működtetett bányákat építenek.

A szakember véleménye szerint eddig a nap, illetve a szélenergiára fókuszált az ipar főként, és szinte teljesen feledésbe merült az atomenergetika használata. Szerinte az atomerőművek használata óriási, ráadásul tiszta energiaforrást jelenthetnének a bitcoin bányászat számára.

Azt is kifejtette a Cointelegraph kérdésére, hogy a bitcoin bányászat a globális energiahasználat egyetlen százalékának is a töredéke, így kissé eltúlzott a bitcoinra mutogatni a klímaválság, és általában az energetikai problémáink kapcsán.

A nemrég indult Bitcoin Mining Council, vagyis az iparágat felügyelni hivatott testület nemrég arra jutott, hogy nemrég 55,9%-ra nőtt a megújulók aránya a bányák energiahasználatában, ez 3%-os növekmény a harmadik negyedév során.

Amanda Fabiano, a Galaxy Digital bányaszati szakértője szerint a bányászok a lehető legolcsóbb energiaforrásokhoz fognak fordulni, azt is hozzátette, hogy a fenntarthatóságot kereső befektetők remek lehetőséget találhatnak a bitcoin bányászatban.

Ha most szeretnél bitcoint, vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img