A spanyol központi bank se nem tilt, se nem támogat

spot_img

Spanyolország központi bankja, a Banco de Espana fel akarja mérni, hogy a digitalizáció milyen hatással van a pénzügyi szolgáltatásokra az országban.

Mostantól be kell jelenteniük a spanyol bankoknak a digitális valutákkal kapcsolatos terveiket a központi bank felé. A bejelentés célja, hogy a Banco de Espana meg akarja vizsgálni milyen hatással van a digitalizáció a pénzügyi szolgáltatásokra.

A spanyol jegybank évek óta hallgatott a digitális valutákról. Idén azonban úgy néz ki, hogy az élére áll a témának. A digitális valutaszolgáltatók nyilvántartásának létrehozása után a bankok felé veszi az irányt.

A spanyol El País beszámolója szerint a Banco de Espana most további információkat vár a digitális pénzzel foglalkozó pénzügyi szervezetektől.

A kutatás célja, hogy megvizsgálják, milyen hatással van a digitalizáció a pénzügyi szolgáltatásokra, nem pedig az, hogy betiltsák vagy támogassák a digitális valutákat. A központi bank felszólítja a kereskedelmi bankokat, hogy hozzák nyilvánosságra a digitális eszközszolgáltatókkal való kapcsolataikat, azokban való részesedésüket ha van és minden egyéb kriptovalutákkal kapcsolatos kitettségüket.

Azoknak a bankoknak, amelyek a következő három évben kriptovalutákat kívánnak bevezetni vagy meglévő kriptovaluták letétkezelését kívánják biztosítani, szintén részletezniük kell ezeket a tervezeteket.

Erre a lépésre akkor szánta el magát a központi bank, amikor Spanyolország vezető bankjai kezdik felkarolni a digitális valutákat. A Banco Santander, az ország legnagyobb bankja például kijelentette, hogy egy kriptopénz tőzsdén kereskedett alap létrehozásán dolgozik.

Mindemellett a Banco Santander és a négy vezető spanyol bank már befejezte az okosszerződéseket használó fizetési átutalások koncepcióját is.

További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/cointelegraph, coingeek/

A kiskereskedelemre fog fókuszálni a szingapúri CBDC

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img