Az USA adóhatósága idén eddig 3,5 milliárd dollár értékű kriptót foglalt le, további milliárdokra számít

spot_img

Az Egyesült Államok adóhatósága (IRS) 3,5 milliárd dollár értékben foglalt le kriptopénzeket a 2021-es pénzügyi évben. Az IRS legfrissebb bűnügyi vizsgálati jelentése szerint ez a szám az adóvégrehajtás által az elmúlt évben lefoglalt eszközök 93%-át teszi ki.

Az adóbehajtó ügynökség úgy véli, hogy a következő évben további milliárdos nagyságrendű kriptopénzt foglalhat le adócsalásból és más bűncselekményekből.

“Arra számítok, hogy a kripto lefoglalások trendje folytatódik, ahogy haladunk előre a 22-es pénzügyi évben” – mondta Jim Lee, az IRS bűnügyi nyomozásért felelős vezetője. “Ahogy egyre haladunk előre, számos bűncselekmény feltárásában látjuk a kriptót szerepelni.”

Ezeket a kriptovalutákat különböző bűncselekmények eredményeként foglalták le. Ezek közé tartozik az adócsalás, a sikkasztás, a pénzmosás és az illegális kábítószerek terjesztése.

Az adóhatóság “prioritásként kezeli a kriptopénz, a blokklánc és a nyílt forráskódú hírszerzési (OSINT) technológiák képzését és alkalmazását a komplex kiber pénzügyi bűncselekmények felgöngyölítése érdekében – áll a jelentésben.

Az IRS felhatalmazása

Joe Biden elnök a hét elején aláírt törvényjavaslata nagyobb hatáskört ad az IRS-nek a kriptovaluta tranzakciók nyomon követésére.

Biden aláírta a kriptósokat lehetetlen helyzetbe hozó törvényt

A kriptodeviza brókerek kötelesek lesznek nyomon követni és jelenteni tranzakcióikat az IRS-nek. Ezáltal az adóhatóságok nagyobb rálátást kapnak a virtuális valutaügyletekre.

A demokraták még jobban meg akarják erősíteni az ügynökséget. Biden Build Back Better tervének részeként 80 milliárd dolláros finanszírozást javasolnak.

Lee emellett felsorolta, hogy milyen módon tudná felhasználni a többletforrásokat. Kifejtette, hogy akár 300 új különleges ügynököt is felvehetne a kiberbűnözés felderítésére irányuló további beruházásokhoz.

További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/beincrypto, forkast/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img