Skandináviában erősen növekszik az érdeklődés a kriptovaluták iránt

spot_img

Az elmúlt években egyre inkább jellemző folyamat a kriptovaluták elterjedése. Nemcsak a befektetők körében egyre népszerűbbek, hanem bizonyos piacokon a lakosság körében is egyre elterjedtebbek a használatuk.

Ezen piacok közé tartoznak többek között a Skandináv országok is, ahol olyan ambiciózus előrejelzésekről is lehetett már például hallani, hogy Svédországban a készpénz használata 2025-re jelentősen lecsökken, és felváltják a különböző e-pénzek és kriptovaluták.

Ez a folyamat azért is különösen érdekes, mivel bár Svédországban már régóta jelen vannak a kriptopénzek, az elfogadásuk mégis hosszú évekig tartott, de végül az eredmény nem maradt el. Mára már a befektetői és a lakossági oldalon is egyre inkább elfogadott eszköznek számítanak a Bitcoin és a társai.

Az elmúlt években egyre több kriptopénz bányász helyezte át a működését a skandináv országokba. Ahogy az a Sebgroup.com oldalán található elemzésben is olvasható, ennek egyik oka az, hogy ezek a vállalatok az északi országokban ki tudják használni az olcsó vízenergiát és az alacsony hőmérsékletet szervereik működtetéséhez és hűtéséhez. Márpedig erre igazán szükség van, hiszen a bányászathoz szükséges eszközpark rengeteg energiát emészt fel.

Emellett a helyi szabályozás is kedvező a kriptopénzek elfogadása szempontjából. Svédországban például nem lehet megkülönböztetést tenni az alapján, hogy valakinek a bankszámláján milyen pénzeszköz van. A bankoknak lehetővé kell tenniük, hogy bárki nyithasson hagyományos bankszámlát akár úgy is, hogy jövedelme egy részét valamilyen kriptovaluta alkotja. Ez pedig természetesen segíti azt, hogy egyre nagyobb az érdeklődés ezen valuták kereskedelme iránt.

A fellendülést a kripotvaluták kereskedelmi adatai is alátámasztják. A MrCrypto.io oldalán található táblázat egyértelműen megmutatja, hogy a legtöbb kriptovaluta kereslete és ára is növekvő ágban van. A kriptovaluták nemcsak a befektetési piacon terjedtek el, fizetési eszközként is egyre elfogadottabbak. Ezt igazolják az olyan változások is, mint hogy például a Paypal is elfogadja a bitcoin fizetési lehetőséget az oldalán.

A kriptopénzek nemcsak a pénzügyi szektorban rendelkeznek egyre nagyobb befolyással. A szórakoztatóipar például határozottan egyike azoknak a területeknek, amelyek nagymértékben profitálhatnak a blockchain technológia bevezetéséből. A skandináv országok élen járnak például olyan innovációk megalkotásában a játékszektorban, ahol a kriptopénzeket minél hatékonyabban fel lehet használni.

A kriptovaluták piacára jellemző a Skandináv országokban, hogy a lakossági befektetők és felvásárlók is egyre nagyobb számban vannak jelen. Jellemzője ugyanis, hogy a kriptovalutákkal kapcsolatos befektetések szabályait viszonylag könnyű megtanulni, amely egyre több embert vonz erre a területre. Mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy Skandináviában még nagyobb lendületet kapjon ez a piac, és a kriptovaluták az eddiginél is erőteljesebb növekedésnek indulhassanak a közeljövőben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img