A járvány hatásai miatt maradhat el a Trezor és a Ledger tárcák idei leértékelése

spot_img

Idén elmaradhatnak a hardveres tárca gyártók fekete péntek akciói. Pontosabban, ha meg is lesznek tartva, a leértékelésekből éppen a legfontosabb termékeik, maguk a tárcák maradhatnak ki.

Az elmúlt évektől eltérően, a Trezor és a Ledger idén nem jelentett be előre a fekete hétre tervezett ünnepi vásárt. Noha a Trezor oldalán látható egy ezzel kapcsolatos felhívás, de ők idén csak a privát kulcsok fizikai tárolását biztonságosabbá tevő titánium lemezek, illetve egyéb kiegésztők és wallet tokok árát csökkentették, a hardveres tárcákét nem. A Ledger oldalán pedig hosszas kutakodás után sem találtunk a fekete péntekkel kapcsolatos utalásra.

Amin viszont mind a két oldalon megakadt a szemünk, hogy a gyártók legmodernebb hardveres tárcáinak számító példányok mellett ott szerepeltek a “szállítás 3 héten, vagy 3 hónapon belül” feliratok. Ez nagy valószínűséggel magyarázatot is ad arra, hogy idén miért maradhattak el az egyébként évről évre visszatérő áresések.

A nagyobb híroldalak látogatói már többször is olvashattak a világszerte egyre általánosabbá váló chiphiányról. Tegnap este például az Index tett közzé erről egy összefoglalót.

A történet lényege, hogy a járvány kitörése a világ több pontján is zavart okozott a gyárak működésében és az árucikkek szállításában. Van ahol a hetek, hónapok óta álló termelés, máshol a kikötők bejárata előtt feltorlódott több száz teherhajó kirakodása okoz komoly problémákat. Ezek hatása fokozottan érvényesül a chip-ek utánpótlási láncában is, hiányuk mostanra már iparágak egész sorában kezdte éreztetni a hatását. Alighanem a Trezor és a Ledger is megszenvedi ezt az időszakot, vagyis valószínűleg most ők is csak sokkal kevesebb eszköz legyártásához elegendő kapacitással rendelkeznek, a nagynehezen elkészült termékeiket pedig aligha szeretnék csökkentett áron értékesíteni.

Függetlenül az idén elmaradó leértékelésektől és a hosszabb szállítási időktől, mi továbbra is azt javasoljuk, hogy ha valaki hosszabb távon tervez jelentősebb értékű kriptovalutát tárolni, az szerezzen be egy hardveres tárcát. Ezek közül a már fentebb is említett Trezort hamarosan magyar nyelvi támogatással bővíthetik,

Szombatig tart a TradingView eddigi legnagyobb Black Friday akciója

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img