Az American Airlines együttműködik a Winding Tree decentralizált utazási piactérrel

spot_img

Az ethereum alapú decentralizált utazási piactér, a Winding Tree bejelentette az American Airlines-al való új együttműködését.  Ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy az utasok személyre szabott foglalási lehetőségeket kapjanak, ami egy potenciálisan új felhasználási lehetőséget rejt a blokklánc technológia számára.

Az együttműködés révén a légitársaság leendő utasai hozzáférhetnek a Winding Tree piacteréhez, hogy közvetlenül foglalhassanak utazási időpontokat, “testre szabott, költséghatékony utazási lehetőségeket”  kapjanak – jelentette be a vállalat. Neil Geurin, aki az American Airlines digitális és disztribúciós ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Winding Tree “akadálymentes megközelítést biztosít” az utazási lehetőségek eléréséhez.

A Winding Tree szerint a piactér, mindenféle egyenrangú kapcsolatnak helyt ad az utazási és légiközlekedési iparág számára. Az American Airlines mellett a piactér már partnerséget kötött az Air Canada-val, Észak-Amerika szintén vezető légitársaságával is.

Az American Airlines  Észak-Amerika legnagyobb utasszállító légitársasága, amely 2020-ban több mint 95,3 millió utast szolgált ki. Az utasforgalom 2019-ben, a Covid-19 világjárványt megelőzően 215,2 millió szállított utassal érte el a csúcsot a cégnél. Idén októberben a légitársaság 9 milliárd dolláros bevétel mellett 169 millió dolláros, azaz részvényenként 0,25 dolláros nettó nyereséget jelentett be a harmadik negyedévben. A cég bevétele 20%-kal nőtt az előző negyedévhez képest.

https://twitter.com/IATA/status/1242442366977372160

A légiközlekedési ágazat még mindig a COVID-19 világjárvány elhúzódó hatásaitól szenved, amely leállította a világgazdaságot és korlátozta a szállítást és az utazást is világszerte.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szervezet szerint a világjárvány hatása miatt 2020-ban több mint 1 milliárd utas hiány volt globálisan. Pedro Anderson, a Winding Tree társalapítója szerint a világjárvány “teljes paradigmaváltást hozott létre az utazásban is”, amely az innovációra helyezte a hangsúlyt.

A Sita légiközlekedési technológiai szolgáltató szerint 2020-ban már a légitársaságok 59%-a tesztelte vagy kutatta a blokklánc technológiai megoldásokat belső folyamataikhoz. Még 2018-ban, az Accenture informatikai szolgáltatásokkal foglalkozó cég becslése szerint is, a repülőgépipari és védelmi vállalatok 86%-a tervezte a blokklánc bevezetését belátható időn belül.

További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/cointelegraph, crypto news point/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img