Dél-Koreában az NFT-ket is meg akarják adóztatni

spot_img

Az adózás kérdésköre örökzöld téma a kriptopénzek piacán, bár sok részlet elkezdett kikristályosodni számos országban, köztük hazánkban is, még mindig sok a kérdőjel. Most Dél-Korea vonatkozó hatósága bejelentette, hogy bizony még az NFT-ket is meg lehet, meg is kell adóztatni. Dél-Korea pezsgő kriptopénz szcénával rendelkezik, sok befektető és kereskedő a hír hallatán feltehetőleg most nem felhőtlenül boldog, mutatjuk a részleteket.

Financial Services Comission néven ismert a szervezet, elmondásuk szerint “bizonyos” NFT-ket már jövő év elejétől elkezdenek megadóztatni, úgy tűnik nincs apelláta, hamar jött a döntés, hamar érkezik a bevezetés is. Bár pont a lényeg hiányzik egyelőre, vagyis az, hogy pontosan mely NFT-kre gondolnak, eddig nem került meghatározásra sem a típus, sem a tematika, sem semmi más.

Annyi azért kiderült, hogy álláspontjuk szerint nem minden NFT-t kellene bevonni az adóköteles körbe, csak azokat, amiket nagy mennyiségben mintelnek, méghozzá fizetési, befektetési céllal. Itt már kissé homályos a logika, hiszen a “befektetési” cél a legtöbb NFT központi gondolata, így nehéz elképzelni, hogy pontosan mi a koncepció.

Azért is kissé meglepő a mostani nyilatkozat, mert az ország pénzügyminisztere, Hong Nam-ki korábban arról beszélt, hogy az NFT-k nem képezik részet a digitális vagyontárgyaknak, bár azt is hozzátette, hogy további egyeztetésekre lesz szükség.

Dél-Korea esete rávilágít arra, hogy még a kriptopénzek általános adózási kérdései sincsenek mindenhol, legalábbis nem maradéktalanul tisztázva, de máris itt egy újabb feladat a törvényhozás számára. Az NFT-ket is kezelni kell, hiszen az árfolyamnyereség lehetősége itt is adott.

Csak remélni tudjuk, hogy ezen a terülen is sikerül élhető, előremutató szabályozást, és adózási rendet kialakítani a következő évek során. Ha most szeretnél NFT-ket, vagy kriptopénzeket vásárolni, akár bitcoint, akár altcoinokat, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img