A Celsius 500 millió dollárra növeli a bitcoin bányászati ​​beruházásait

spot_img

Még a nyáron számoltunk be arról, hogy a Celsius 54 millió dolláros befektetést hajtott végre a karbonsemleges Core Scientific-be. A befektetés része volt, a Celsius észak-amerikai bitcoin bányászatba történő, több mint 200 millió dolláros beruházásának.

Nos, a legfrissebb jelentések szerint a Celsius Network megduplázta bitcoin bányászati ​​befektetését, és még további 300 millió dollárral növelte meg.

A The Blocknak adott hétfői interjújában Alex Mashinsky, a Celsius vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházás célja a saját fejlesztésű bitcoin bánya hashráta és teljesítmény kapacitás bővítése volt Észak-Amerikában.

“Ezek az idei és jövő évi kötelezettségvállalások, tehát a jövő év végéig folyamatosan bővítjük bányászati kapacitásunkat” – mondta.

A 300 millió dolláros befektetés azt a 200 millió dollárt követi, amelyet a Celsius az év elején fektetett be bitcoin bányászati berendezésekbe és bitcoin bányász cégek részvényeibe (Core Scientific, a Rhodium Enterprises és a Luxor Technologies bányász pool).

A befektetéssel a központosított hitelezési és hozamtermelő platform jó úton halad afelé, hogy Észak-Amerika egyik legnagyobb bitcoin bányász cégévé váljon.

A Celsius a legnagyobb bányász befektetők között

Mashinsky azt is elmondta, hogy a Celsius jelenleg mintegy 22 000 darab bitcoin ASIC bányászgépből álló működő bányászflottával rendelkezik, amelyek többsége a Bitmain legújabb generációs AntMiner S19 sorozatú bányászgépe. A cég a hónap elején, a Bitmain dubaji konferenciáján jelentette be, hogy a Bitmain legújabb AntMiner S19XP modelljére is vannak függőben lévő megrendelései, amelyek 140 TH/s) számítási teljesítménnyel büszkélkedhetnek.

A Celsius megnövekedett befektetése része az észak-amerikai bitcoin bányászati infrastruktúra boomnak, amely a bányászati ágazat kínai megszorítások által teremtett lehetőséget igyekszik kihasználni.

“Sokan, akik gépeket vásárolnak, azt hiszik, hogy nincs verseny az ágazaton belül. Nyilvánvalóan most sokkal több a résztvevő, több játékos van, így tényleg jónak kell lenni ebben az üzletben” – mondta Mashinsky.

A Celsius különlegessége, hogy az általa bányászott bitcoint a meglévő hitelezési üzletágának részeként fogja felhasználni. A vállalat bitcoint kölcsönöz intézményeknek, hogy kamatot kapjanak, és bitcoinban kamatot fizet ki a betétes ügyfeleknek. A Celsius novemberben 28,6 milliárd dolláros eszközállománnyal büszkélkedhetett.

A Celsius 2020-ban kezdett el beszállni a bányászati szektorba, és olyan bányász cégeknek adott kölcsönöket, eszközlízinget létesítménybővítési terveikhez, mint a Core Scientific és az Argo Blockchain.

“Olyan bányászokat szolgálunk ki, akik nem akarják eladni a bitcoinjaikat. Bitcoinjuk vagy a hash teljesítményük ellenében adunk nekik kölcsönt, így alapvetően bitcoint küldhetnek nekünk biztosítékként, amikor bányásznak” – mondta Mashinsky. Hozzátette azonban, hogy a vállalat csak olyan gépek esetében teszi ezt, amelyek Európában vagy Észak-Amerikában vannak, nem pedig az instabilabb régiókban.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/the block, coincheckup/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img