Veszteséges, de megéri? 190 millió dolláros mínuszban a legnagyobb bevételű decentralizált tőzsde

spot_img

A Coinbase által fejlesztett Base blokklánc vezető decentralizált tőzsdéje, az Aerodrome az idei év eddigi legnagyobb bevételt elérő decentralizált váltója.

A Token Terminal adatai szerint a platform 2024-ben több mint 120 millió dolláros bevételre tett szert, ami közel 2.5-szer annyi, mint a legnagyobb kereskedési forgalmat produkáló dex, az Ethereumon futó Uniswap 49 milliós bevétele.

Az Aerodrome tavaly kezdte meg működését, idén pedig robbanásszerű növekedésnek indult, miután a Coinbase Ventures, a legnagyobb amerikai kripto tőzsde befektetési szárnya több millió dollárt fektetett a szolgáltatásba. Az AERO árfolyama az ezt követő hónap során több mint a tízszeresére növekedett.

Az Aerodrome nagymértékben profitált az év eleji mémcoin lázból is, otthont adva az ágazat több nagy növekedést elérő érméjének, például a BRETT, a MOG és a DEGEN tokeneknek.

Az AERO árfolyama az elmúlt hónapokban sok más kriptovalutához hasonlóan jelentősen esett és több mint 70%-ot vesztett a tavasszal elért csúcsponti értékéből, de így is napi 200 millió dolláros forgalmat bonyolít, megtartva vezető helyét a Base ökorendszerében.

Habár az Aerodrome idén eddig jelentős, 121 millió dolláros, kereskedési díjakból szrmazó bevételre tett szert, mindezt nem csak a Coinbase támogatásának és a mémcoinok iránti növekvő keresletnek köszönhette. A platform különböző ösztönző programokkal igyekezett magához csábítani a felhasználókat, így a Token Terminal adatai szerint az elért bevételhez és magas forgalomhoz  a nekik 310 millió dollár értékben kifizetett AERO token jutalmak is hozzájárulhattak, amelyeket beleszámolva az idei év már egy kevésbé szép, 190 milliós mínuszba fájhat a tőzsdének.

Pirossal az elért bevételek, zölddel a kifizetett ösztönzők értéke

Ha sikeres lesz az Aerodrome felhasználókat odaszoktató stratégiája, ez a befektetés sokszorosan megtérülhet a fejlesztőknek, akik egyébként nem csak ennek, hanem az Optimism hálózatán futó Velodrome dexnek is az építői. A Velodrome jelenleg a 7. helyen áll a legnagyobb bevételű decentralizált tőzsdék 2024-es rangsorában.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img