Egy Axie Infinity földterület rekord 2,48 millió dollárért kelt el

spot_img

Mivel az Axie Infinityben egy földterület rekordáron, 2,48 millió dollárért kelt el, a Grayscale a tágabb metaverzum potenciális piaci részesedését 1 trillió dollárra értékelte.

Egy „rendkívül ritka” virtuális földdarab az Axie Infinity kriptojátékban tegnap 550 Ethereumért kelt el, mai áron több mint 2,48 millió dollárért.

A “Genesis” földterület az egyik legritkább a játékban, mindössze 220 létezik.

Az Axie Infinity egy play-to-earn játék, amelyben a játékosok kis Pokémon-szerű lényeket, úgynevezett Axiekat gyűjtenek és tenyésztenek, majd harcba állítják őket egymással, hogy megszerezzék a Smooth Love Potion (SLP) kriptovalutát.

A játékon belüli tárgyakat, beleértve a földterületeket és magukat az Axiekat, NFT-k azaz nem helyettesíthető tokenek reprezentálják; kriptográfiailag egyedi eszközök, amelyekkel igazolható a digitális tartalom tulajdonjoga.

A játék az elmúlt évben a legkeresettebb NFT-kollekcióvá vált 2021 harmadik negyedévében, több mint 2,5 milliárd dolláros kereskedési volumenével. Népszerűsége részben a játék play-to-earn mechanikájának köszönhető, ami olyan országokból építette a játékosbázist, mint a Fülöp-szigetek, hogy a játékból építhessenek megélhetést az emberek. Az Axie Infinity társalapítója, Aleksander Leonard Larsen egy közelmúltban tartott konferencián megjegyezte, hogy a játéknak jelenleg körülbelül kétmillió aktív játékosa van, akiknek körülbelül a fele még soha nem használt kriptoalkalmazást azelőtt.

Az 1 trillió dolláros metaverzum

Az olyan NFT-alapú játékokat, mint az Axie Infinity, széles körben a metaverzum úttörőiként tartják számon – ez egy állandó digitális környezet, ahol a felhasználók a virtuális világok között mozognak, és testreszabható avatarokon keresztül lépnek kapcsolatba másokkal. Az NFT-ket a metaverzum kulcsfontosságú építőkövének tekintik, mivel lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy birtokba vegyék a virtuális tárgyakat, például telkeket, avatárokat és műtárgyakat, és végül lehetővé teszik számukra, hogy ezeket az elemeket a különböző virtuális világok között mozgassák.

Egy szerdán közzétett jelentésben a Grayscale elemzők felvázolták a metaverzum, vagy a jelentés által „Web 3.0 virtuális felhőgazdaságok” által kínált lehetőségeket.

„A Web 2.0 mobilinternet megváltoztatta, hogyan, hol, mikor és miért használtuk az internetet” – írja Grayscale. „Ez viszont megváltoztatta az általunk használt termékeket, szolgáltatásokat és vállalatokat, ami megváltoztatta az üzleti modellünket, kultúránkat és politikánkat – a Web 3.0 Metaverse ugyanerre lesz képes.”
Mi több, a Grayscale egészen odáig jutott, hogy a web 3.0 által létrehozott piacot 1 trillió dollárra becsülte, hivatkozva arra, hogy a Facebook a közelmúltban a Metaverse felé fordult „katalizátorként”.

A Metaverse életre keltésének piaci lehetősége több mint 1 trillió dollár éves bevételt jelenthet, és versenyezhet a Web 2.0 vállalatokkal, amelyek piaci értéke ma körülbelül 15 trillió dollár” – írják.

Minden bizonnyal a metaverzum iránti étvágy növekszik, a különböző metaverzum-központú kriptovaluták minden idők csúcsát értek el az elmúlt napokban. És mivel a Grayscale azt állítja, hogy a Metaverse még „a korai szakaszában van”, az iparág valószínűleg több millió dolláros értékes virtuális ingatlanértékesítést fog még látni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img