Rövid távon az új variáns megítélésétől függhet a bitcoin sorsa

spot_img

A hétvégére ismét megborultak a hagymányos és kriptopiacok, miután pénteken híre kelt, hogy egy minden eddiginél mutánsabb, ezúttal Afrika irányából támadó vírustörzs fenyegeti a világot.

A váratlan esemény felkészületlenül érhette a pénzvilág neves szereplőit is, legalábbis erre utalhat, hogy az Egyesült Államok egyik legismertebb bankjának számító Goldman Sachs is igyekezett tompítani a pánikot és pénteki gyorselemzésében azt javasolta ügyfeleinek, hogy az Omikron megjelenése miatt ne változtassanak befektetési portfóliójukon.

A 69 000 dolláros novemberi csúcsa óta korrigáló bitcoin a hétvége során az 53 000 dolláros régióig esett vissza, ám a vasárnap esti órákban ismét emelkedni kezdett. Ha kitart a lendület, akkor a BTC ezzel másodjára tesztelhette vissza a nyári trendforduló napjától húzható trendvonalat.

A növekedés folytatása leginkább a világpiac hétfői hangulatától függhet. Egyes hírek szerint az Omikron névre keresztelt variáns bár fertőzőbb, de sokkal enyhébb tüneteket produkál a többi változatnál. Ha igazak az ezekről szóló beszámolók, akkor lehet, hogy ezzel a villám korrekcióval megúsztuk az egészet. Ebben az esetben a hétvége jelentette a tökéletes beszállási pontot az új befektetők számára, Ha viszont kitart a borúlátó hangulat és tovább szakadnak a hagyományos tőzsdék, alighanem a kriptopiacok is követhetni fogják őket.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img