Kriptopénzügyek – 21.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Celsius

Még mindig elérhetőek a Celsiuson az alábbi promó kódok: STABLE10, STABLE50, STABLE600. Megfelelő mennyiségű USDC vagy USDT beutalás esetén akár 600 USD értékű BTC a jutalom. A beutalt stabicoint 30, illetve a STABLE600 kód esetén 90 napig bent kell tartani. A promóció feltételei érvényesek új és meglévő felhasználókra egyaránt.

SimpleFX

A Fekete Péntek napjához közeledve ismét vásárlási lázban ég a világ, ami alól nem jelentenek kivételt a kripto és a hagyományos piacok sem. Miközben az amerikai részvénypiac ismét rekordokat döntöget, a bitcoinra most közel 20%-os kedvezménnyel csaphatnak le a traderek. A kínálkozó lehetőséget egy 1000 dolláros bónusszal is kiegészíthetik, akik kipróbálják a SimpleFX kereskedő alkalmazását.

ICON

Egy júniusban tett ígéretet fog valóra váltani az Icon fejlesztését felügyelő alapítvány. A szervezet még a nyár folyamán jelentette be egy új token, a sokáig ICE néven emlegetett, de végül ICY néven érkező új kriptovaluta indulását.

Szinte nincs olyan hét, hogy ne jelentenének be valami technológiai újdonságot az ökoszisztémától. Ezúttal az ICONLOOP blokklánc vállalat “intelligens farmok adatplatformjának” elindításáról szólnak a hírek Dél-Koreában.

A járvány hatásai miatt maradhat el a Trezor és a Ledger tárcák idei leértékelése

eToro

Sokakat meglepő lépésre szánta el magát az eToro. Az elsősorban hétköznapi embereket célzó befektetői oldal tegnap egy közleményben tájékoztatott arról, hogy az Egyesült Államok lakosai számára hozzáférhetetlenné teszi az egyik legnépszerűbb kriptovalutának számító Cardanot.

Nexo

MATIC személyében bővült a NEXO kínálata! Mostantól vásárolhatunk, válthatunk, kölcsön adhatunk és kölcsön vehetünk MATIC-ot a platformon. A listázást magas hozamú promócióval jelentették be, aminek során akár 20%-os kamatot is el lehet érni. További részletek az akcióról a cég hivatalos medium blog oldalán.

Továbbá a NEXO, a törvényi szabályozás és annak megfelelése terén rengeteg lépést tett már világszerte. Angliában is egyre közelebb kerül a törvényi megfelelésnek. A cég egy újabb mérföldkövet ért el azzal, hogy tagjai lettek az UK Kriptoeszköz-ipar Önszabályozó Kereskedelmi Szövetségének.

Bevezette a NEXO a whitelist-et is! Új cím felvétele esetén mi magunk választhatjuk meg az időintervallumot, akár 72 órára is. A funkció segítségével elkerülhetjük, hogy rossz címre küldjünk kriptot, vagy ha netalántán illetéktelenek hozzáfértek fiókunkhoz, ne tudjanak maguknak küldeni kriptoeszközöket az oldalról. További részletek a cég hivatalos medium oldaláról.

BlockFi

Korábban már hírt adtunk arról, hogy eljárás indulhat a BlockFi ellen. A híreket maga a BlockFi igazgatója erősítette meg, aki szerint egy levelet kaptak New Jersey ügyészi hivatalától, amiben az állt, hogy 2021. július 22-től kezdve nem fogadhatnak új ügyfeleket az állam területéről. Az ügy lassan fél éve tart. New Jersey Értékpapírügyi Hivatal ismét (3. alkalommal) tovább halasztotta korábbi rendeletének hatálybalépési dátumát 2022. február 1-re. A végzés jelenleg nem hatályos, így minden meglévő ügyfél New Jerseyben és világszerte (Magyarországon is) továbbra is hozzáférhet a számláihoz, a BlockFi platformon lévő minden más termékhez, szolgáltatáshoz és eszközhöz.

Coinbase

A Coinbase megvette a BRD-t, egy kriptós startupot, aminek legfőbb terméke a 10 millió felhasználóval bíró BRD tárca.

Waves Exchange

Csütörtök este gond nélkül elindult a WX governance token a Waves Exchange-n. Hatalmas APY-k száguldoztak az éterben, most se kevés. Akik sikeresen részt vettek az IDO-ban, azok claimelhetik az első tokeneket. Az IDO-ban vásárolt tokeneket egy évre időarányosan leosztva fogják elérhetővé tenni, megakadályozva ezzel a piacra öntés lehetőségét. Jelenleg az ára 20 dollár körül jár. Hogyan is működik a WX token köré kiépített szisztéma, arról az alábbi cikkben olvashattok.

Vires Finance

Jó hír a Waves láncán futó Vires.Finance befektetőinek, hogy a DeFi protokollnál befejeződött a biztonsági audit vizsgálat! A részleteket és a teljes jelentést megtaláljátok az oldal hivatalos blog oldalán.

Piaci zanza

Az elmúlt napok esései után ma mintha már kezdett volna magára találni a bitcoin árfolyama, amihez az is hozzásegítette, hogy az amerikai jegybank tanácsának egyik tagja digitális aranyként hivatkozott rá.

Az előző részben áttekintettük, hogy kik is valójában a letétkezelő szolgáltatók és mivel foglalkoznak. Ebben a részében összehasonlítjuk a Blockdata blokklánc adatszolgáltató vállalat által közzétett nyolc legjobb kripto letétkezelő szolgáltatót.

Az adózás kérdésköre örökzöld téma a kriptopénzek piacán, bár sok részlet elkezdett kikristályosodni számos országban, köztük hazánkban is, még mindig sok a kérdőjel. Most Dél-Korea vonatkozó hatósága bejelentette, hogy bizony még az NFT-ket is meg lehet, meg is kell adóztatni. Dél-Korea pezsgő kriptopénz szcénával rendelkezik, sok befektető és kereskedő a hír hallatán feltehetőleg most nem felhőtlenül boldog, mutatjuk a részleteket.

Az ethereum alapú decentralizált utazási piactér, a Winding Tree bejelentette az American Airlines-al való új együttműködését.  Ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy az utasok személyre szabott foglalási lehetőségeket kapjanak, ami egy potenciálisan új felhasználási lehetőséget rejt a blokklánc technológia számára.

A kriptopénzek menetelése a mainstream felé, pontosabban a mainstream közeledése a kriptopénzek felé úgy tűnik megállíthatatlanul folyik tovább, még akkor is, ha aktuálisan a vezető kriptopénz árfolyama meg-megtorpan néha. Most egy ausztrál nyugdíjalap, a kreatív névadás bajnoka, a Rest Super egyik felsővezetője beszélt arról, fontolgatják a kriptopénz-befektetést.

Az Európai Központi Bank Kormányzótanácsa pár nappal ezelőtt fogadott el egy új keretrendszer módosítást az elektronikus fizetések felügyeletére. Ebben a PISA nevű új felügyeleti rendszer hatálya alá vonták a kriptopénzeket, a stabilcoinokat és más digitális fizetési tokeneket.

Felügyelet alá vonja a kriptopénzes szolgálatások tranzakcióit az EKB

A világ legnépszerűbb kriptotőzsdéje, a Binance tárgyalásokat kezdett nemzeti vagyonkezelőkkel a cég egy részének eladásáról. A Binance egyrészt még több működő tőkét szeretne felszívni, másrészt az egyes országok szabályozóival is jobb kapcsolatra törekszik. Egy keddi Financial Times-ban megjelent CZ interjú szerint a cég egy részének eladása a  nemzeti vagyonkezelő alapoknak mindkét problémát egy csapásra megoldaná.

Lassan egy hete számoltunk be arról, hogy az indiai kriptotörvény részleteit még nem hozták nyilvánosságra. A kormány még mindig módosítja a törvényjavaslatot, ami várhatóan a parlament következő, november 29-én kezdődő ülésszakán kerülhet bevezetésre. Ahogy telnek a napok, úgy kerülnek ki nyilvánosságra az apróbb részletek is.

KriptoDzsem

Ismét KriptoDzsem Pinke Attilával és Györfi Andrással. A fiúk a kriptopiac alakulását vesézik ki töviről-hegyire. Vajon milyen tényezők állhatnak a bitcoin mostani esésének hátterében.

KriptoSuli

A KriptoSuli legújabb epizódjaiban András elmagyarázza mi az a blokklánc és bemutatja nekünk a Solana blokkláncot.

Felhívás mini-dokumentumfilm szereplésre!!!

Black Friday a Kripto Akadémián!

Black Friday előadás-sorozatunk epizódjai

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img