Az ethereum megindult a bitcoin ellen

spot_img

Miközben a bitcoin megbicsaklott a FED elnök tegnapi beszédére, az ethereum egy kulcsfontosságú árfolyamszint átlépésével vágott neki a decembernek.

Az ETH 2018. júniusa, tehát 3.5 éve nem tudta átlépni a bitcoin ellenében mért 0.073-0.077 közötti határsávot. Habár az áttörésre tett kísérletek eddig sorra kudarcot vallottak,  a 6 hónapja tartó közvetlen ostrom tegnap végül meghozta gyümölcsét. Az ethereumnak sikerült egy határozott lépéssel túljutnia a kulcsfontosságú ellenálláson.


***

Mindez a következő hetekre, hónapokra egy erőteljes ethereum növekedést vetíthet előre . A múltban a vágtázó ETH-et némi csúszással, de az altok többsége is lekövette, így meglehet, hogy a bitcoin átmeneti bizonytalanságából most a kriptopiac kisebb szereplői is profitálhatnak.

Az ethereum esetében több elemző sem tartja elképzelhetetlennek, hogy az a most induló rohammal akár a bitcoin piacvezető helyére is törhet. A fundamentális hátteret ehhez a hálózaton futó és egyre több felhasználót vonzó alkalmazások, például a DeFi, az NFT-k, vagy éppen az egyre népszerűbbé váló Play2Earn játékok és Metaverse dAppok jelenthetik. De fontos katalizátor lehet a 2022-re tervezett Proof-of-Stake-re történő végleges átállás, illetve a skálázódást segítő fejlesztések (shading) élesedése is.

A piac ma reggeli állása szerint az ethereum alig egy duplázásra van attól, hogy átvegye a vezetést a bitcointól.

További hírek és elemzések Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img