A Blockchain.com követi a Coinbase-t és az FTX-et, megnyitja saját NFT piacterét

spot_img

A kriptográfiai tőzsdék manapság nem elégszenek meg azzal, hogy csak a Bitcoin és az altcoin kereskedésekből származó bevételeket könyvelhetik el. Szeretnének egy darabot az NFT-kereskedésből is.

A Blockchain.com, a Peter Smith vezérigazgató által vezetett wallet és kereskedési platform ma az Ethereum-alapú NFT-k vásárlására, eladására és tárolására szolgáló piacterét jelentette be. A cég szerint a funkció heteken belül elérhető lesz; jelenleg várólistára való feliratkozás lehetséges.

“Az NFT-piachoz való hozzáférést olyan egyszerűvé akarjuk tenni, mint a kriptopiachoz való hozzáférést” – áll a sajtóközleményben. “A Blockchain.com NFT piactérrel (béta verzióban) böngészhet, vásárolhat, eladhat és biztonságosan tárolhat NFT-t anélkül a felhasználó, hogy elhagyná Blockchain.com pénztárcáját.”

Az NFT-k a tulajdonjog digitális bizonyítékai, amelyeket intelligens szerződésekkel hoztak létre egy blokkláncon, mint például az Ethereum, a Flow vagy a Solana. Jellemzően digitális művészethez, gyűjthető tárgyakhoz és hangfájlokhoz kapcsolódnak, de köthetők kézzelfogható tárgyakhoz is.

A Blockchain.com hatalmas potenciális felhasználói bázissal rendelkezik, amelyet be tud csatornázni az NFT piacterébe. A 2011-ben blokk tranzakciók követésére alapított cég szállította az egyik első Bitcoin pénztárcát – lehetővé téve az emberek számára, hogy biztonságosan tárolják kriptovalutájuk kulcsait. Közel 80 millió pénztárcával büszkélkedhet (bár nem mindegyikben van kriptovaluta). Referenciaként a MetaMask, az Ethereum-alapú alkalmazásokban való navigálás legkiemelkedőbb pénztárcája éppen november közepén érte el a 21 millió havi aktív felhasználót, a ConsenSys szerint.

Ha a Blockchain pénztárcatulajdonosainak akár egy részét is NFT vásárlóvá tudja alakítani, akkor erős szereplő lehet a piacon.

Muszáj is lesz valamit felmutatni, hiszen a versenytársak már gombaként nőnek. A Coinbase NFT a tervek szerint az év vége előtt indul. Az FTX NFT-k – az FTX US piactere – a Solana tokenek meglévő támogatását követve tegnap bemutatták az Ethereum gyűjteményeket, például a rendkívül népszerű CryptoPunks és a Bored Ape Yacht Club NFT-ket.

De attól, hogy valaki megépíti, még nem jelenti azt, hogy jönnek is a felhasználók. A Gemini, a Cameron és Tyler Winklevoss által alapított tőzsde 2019-ben vásárolta meg a Nifty Gateway-t, több mint egy évvel azelőtt, hogy a digitális gyűjtemények újra divatba jöttek volna. A 2021 eleji erős felfutás után a Nifty Gateway megtapasztalta a kereskedési volumen és a mintelések csökkenését, ahogy egyre több vállalat lépett a piacra és felvegye a versenyt az OpenSea, a Rarible és más cégekkel.

Ismét egy jelentős szereplő lépett hát színre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img