Bezuhant az $ETERNAL, oda lett az egész CryptoMines játék

spot_img

Úgy tűnik végleg befellegzett a CryptoMines “fejlett orákulum bevételi modelljének”. Az ETERNAL token ára nagyjából egy hét leforgása alatt 800 dollárról 3 dollárra zuhant. A játékosokon a teljes pánik lett úrrá, a poolok kiürültek, végül magát a játékot – a jelenlegi formájában – gyakorlatilag kukázták a fejlesztők.

A fejlesztőcsapat két fő hibát talált saját gazdasági modelljében. Szerintük túl sok lett az olyan játékos, aki csak tartott bizonyos NFT-ket, de a játékban nem vett részt, így a gazdasági ciklusból kiesett egy fontos lépés. A bedőlés másik tényezőjének az NFT-k tulajdonságait jelölték meg: a CryptoMines-ban azokat nem lehetett elhasználni, azok nem jártak le, nem is voltak időhöz kötve. Ezért egy bizonyos ponton túl, egyszerűen túl sok NFT és NFT tulajdonos volt a gazdaságban, nekik pedig semmi okuk nem volt újra befektetni.

„Ez az újrabefektetvési kedv pedig nélkülözhetetlen egy egészséges és együttműködő P2E játék környezetéhez. A befektetéseket mozgatni kéne, újra befektetni és új bevételeket generálni, ahhoz, hogy ez egy fenntartható ökoszisztéma legyen, akár hosszú távon.”

– írják a fejlesztők a blogukban.

Mivel a játékosok bizalma elpárolgott, az újrabefektetések megszűntek: bár egyszer feltöltötték az ETERNAL poolt, nagyjából a mai napon kifogynak az utolsó ETERNAL tokenek is a poolból.

Tegnap a fejlesztők részéről érkezett a bejelentés: ha a közösség megszavazza, a fejlesztőcsapat teljesen átdolgozza a játékot, tanulva az előző modell hibájából.

Terveik szerint migrálni lehetne a játékbeli flottákat a CryptoMines(Legacy) játékból az új, CryptoMines(Reborn) játékba. Ezért cserébe kuponokat kapnának a játékosok, amikkel kedvezményesen tudnának mintelni új NFT-ket az új játékban. Ezeket a kuponokat három hétig lehetne beváltani, azután az NFT-k egy szaporító mechanizmussal termelődnének.

Ezeket az NFT-ket már úgy alakítanák ki, hogy egyszer eltűnjenek: ellehet majd őket használni a flottád javításaira vagy karbantartására.

Megjelenne egy új token is, a Dark Matter(DM), ami a játékon belül az USDT-t másolná 1:1-ben és minden in-game tranzakcióra ezt lehetne felhasználni. Az új tokennél nem lenne pre- vagy private sale. A többi fontos gazdasági modellt érintő változást a fejlesztők blogposztjában lehet elolvasni.

A fejlesztők már ráálltak a munkára és terveik szerint egy pár hetes béta fázis után már játszható lesz az új CryptoMines – ha találnak még olyan játékost, aki nem kerüli el őket messzire egy ilyen eset után.

A CryptoMines – legalábbis annak régi verziója – olyan gyorsan dőlt be, amilyen gyorsan csak felfutott: október végén beindult az ETERNAL token árfolyama, két hónap alatt elérte a 800 dollárt, majd alig két hét alatt visszaesett 3-ra. A játék tranzakciói egy ponton a Binance Smart Chain hálózat tranzakcióinak felét is kitették. Új játék ide vagy oda, a játékosok bizalmának visszaszerzése nagyon nehéz lesz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img