spot_img

A világ kriptopénzeinek 12%-a a Coinbase-en áll

spot_img

A kongresszus előtt kellett meghallgatáson résztvennie Alesia Haas-nak, a Coinbase Chief Financial Officer pozícióját betöltő munkatársának. A meghatározó téma természetesen a kriptopénz-szabályozás kérdésköre volt, ám emellett más, izgalmas információk is elhangzottak. Megtudhattuk többek között, hogy a világ összesített kriptopénz-készleteinek mnintegy 12%-át tárolja a Coinbase.

A beszélgetés középpontjában a Digital Asset Policy Proposal volt, egy szabályozási iránymutatás a kriptopénzek kapcsán. Haas érvelése szerint azért lenne szerencsés, ha a törvényhozás követné ezt a koncepció, mert ezzel két legyet üthetnének egy csapásra, teljesül a fogyasztók, a lakosság védelme, és az innováció segítése is.

A kriptopénzek szabályozása egyre aktuálisabb téma világszerte, ahogy egyre inkább “szabad szemmel is” láthatóvá válik ez a piac. Bizony a területen álló tőke, a projektek száma, ennek megfelelően az érintett magánszemélyek, cégek mennyisége is ütemesen nő, lassan elkerülhetetlen lesz a szabályozás.

A felsővezető ugyanakkor azt is elmondta, hogy a Coinbase célja a “gazdasági szabadság” elősegítése. Az általul összerakott szabályozási javaslatnak nem mellesleg négy lába van, ezek a következőek:

  • A kriptopénzek ésszerű szabályozása, ami egy új keretrendszerben, ami fel- és elismeri az innovatív megoldásokat.
  • Egyetlen, szövetségi szerv ellenőrzése alatt kellene állnia a szabályozás egészének.
  • A harmadik láb három fontos ígéretet tesz a befektetőknek: nagyobb átláthatóság, védelem a csalásokkal, a piac maipulációjával szemben, végül hatékonyságnövelés, a piac ellenállóságának növelése.
  • Végül a szabad verseny szavatolása, együttműködés a piaci szereplők között, amit szintén szabályozásal érnének el.

Nem ez az első alkalom, hogy a Coinbase a szabályozás párjára áll, korábban is keresték már az együttműködés lehetőségeit az állammal. Ezért nem mellesleg a globális kriptopénz-közösségtől sok kritikát is kaptak, ám ennek ellenére is kitartanak azon álláspontjuk mellett, miszerint a szabályozás elengedhetetlen ahhoz, hogy tartósan, dinamikusan fejlődni tudjon a kriptopénzek piaca.

Ezt a véleményt nem mellesleg maga Changpeng Zhao, a Binance első embere is osztja, akinek kriptopénztőzsdéjét mi jó szívvel ajánljuk, ha most szeretnél bitcoint, vagy más kriptopénzeket vásárolni.

spot_img
spot_img