Kiterjeszti a tokenizálást a Reddit: már bármelyik subreddit kérheti

spot_img

A Reddit, a világ egyik legnépszerűbb közösségi platformja bővíti a Community Points programot; mostanról bármelyik subreddit kérheti a tokenizált pontrendszer bevezetését.

Mindezt szerdán közölte a Reddit és előállt egy várólistával is: egy subreddit feliratkozó, annak moderátorai vagy tulajdonosai is kérhetik a bevezetést.

A közösségi pontok jutalmul kioszthatóak azoknak a tagoknak, akik aktívak az adott subredditen vagy sok upvote-ot gyűjtenek össze akár posztolásból, akár kommentelésből.

Minden subredditnek megvan a lehetősége a pontrendszer igénylésére, valamint a token nevének és tickerének személyre szabására. A Reddit szerint az új rendszer arra is jó, hogy reputációt építsünk, amit jövőben akár átvihetünk egy másik platformra is, hiszen a blokkláncon megőrződnek a pontok.

A Community Points rendszer az Ethereum teszthálózatán működik, de a Reddit jelenleg is kísérletezik az Arbitrummal, hogy egy második rétegű megoldást találjanak.

A Redditen belül az r/Cryptocurrency subreddit már aktiválta a pontokat, amiket MOON-nak neveztek el. Ezen kívül az r/Fortnite subon is elérhetőek a BRICK tokenek. Természetesen az r/Ethtrader-en is ott vannak a DONUT tokenek, amiről már többször írtunk, mint a kezdeményezés éllovasairól.

A Reddit célja a programmal, hogy jutalmazza a jó viselkedést és a népszerű tartalom készítését. A jövőben a pontrendszert a közösséget érintő szavazásokon, akár egy DAO keretében is felhasználnák.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img