Kriptopénzügyek – 23.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Blockchain.com

A Blockchain.com követi a Coinbase-t és az FTX-et, megnyitja saját NFT piacterét. A Blockchain.com, a Peter Smith vezérigazgató által vezetett wallet és kereskedési platform az ethereum alapú NFT-k vásárlására, eladására és tárolására szolgáló piacterét jelentett be.

Bitmart

A BitMart, az önjelölt “legmegbízhatóbb kriptokereskedési platformtól”, közel 196 millió dollárt loptak el az Ethereum és a BSC láncon futó két “forró pénztárcájából”.

SushiSwap

Botrány a SushiSwapnál. Belső viták, kirúgott informátorok és elbocsátott fejlesztők nehéz hoztak az egykor népszerű “közösség által vezetett” decentralizált tőzsdének. Miután Nomi séf távozott, 0xMaki a bajba jutott protokollt igyekezte legjobb tudása szerint kisegíteni a bajból. Azonban 2021. szeptember 18-án váratlanul ért mindenkit, hogy lemondott pozíciójáról. Természetesen a pletykák azonnal szárnyra kaptak.

A Sushiswap csapat egyik nemrég kirúgott tagja azzal állt a nyilvánosság elé, hogy a belső konfliktusok miatt “a Sushi megbukik”. Más csapattagok (akikről bebizonyosodott, hogy különböző informátorok) ezután kapcsolatba léptek a Rekt.news-al, hogy további információkkal szolgáljanak. Olyan bizonyítékokat szolgáltattak, amelyek megerősítették a vádakat. További részletek az üggyel kapcsolatban itt érhető el.

NEXO – Fidelity

A Fidelity és a Nexo belép az intézményi hitelezési piacra. Az együttműködés célja, hogy az intézmények hozzáférjenek a digitális eszközökhöz egy új, innovatív termékkel, amelyet kifejezetten az igényeiknek megfelelően alakítottak ki.

SimpleFX

Újra 50 000 dollár körül a BTC árfolyama, 5000 dolláros első befizető bónusz a SimpleFX-től. A bitcoin árfolyama közel 10 000 dollárt erősödött a szombati 42 000 dolláros mélypont óta. Az egyelőre még nem egyértelmű, hogy egy trendfordulónak, vagy csak az ehhez hasonló zuhanások után jellemző mini korrekciónak lehettünk tanúi.

Inlock

Az elmúlt hónapok sem zajlottak fejlesztések nélkül az INLOCK háza táján. Számos újdonsággal készültek decemberre, amelyek egy része már most elérhető, egy része pedig folyamatosan fog aktiválódni. Az első a régóta várt Badge rendszer megjelenése, ami mobil és webes felületről egyaránt elérhető lesz.

A Badgekhez kapcsolódó funkciókat folyamatosan fogják aktiválni. Az erős vagyonvédelem (Strong Fund Protection) és a HODL mód segít a fiókod biztonságát  még magasabb szintre emelni. Ki tudod kapcsolni az összes kiskaput, amivel pénz lehet kiutalni a számládról az általad kezdeményezett kiutaláson kívül. Lehet készíteni kriptopénzügyi kivonatot is. Mobilon a beállításoknál, weben a szolgáltatások menüpont alatt kérheted le különböző időszakokra vonatkozó számlakivonatod elkészítését. További részletek az alábbi linken érhetőek el.

Bitmex

Elindult a Bitmex Earn program, aminek a keretében a tőzsde mostantól kezdve kamatokat kínál a nála letétbe helyezett USDT stabil coinokra. Az indulás kapcsán egy még 12 napon át tartó, garantált 100%-os éves hozamú akciót is meghirdetett a váltó, amire (ha addig nem telik be a férőhelyek száma) még négy napon át lehet feliratkozni.

Coinbase

A kongresszus előtt kellett meghallgatáson részt vennie Alesia Haas-nak, a Coinbase Chief Financial Officer pozícióját betöltő munkatársának. A meghatározó téma természetesen a kriptopénz-szabályozás kérdésköre volt, ám emellett más, izgalmas információk is elhangzottak. Megtudhattuk többek között, hogy a világ összesített kriptopénz készleteinek mintegy 12%-át tárolja a Coinbase.

Binance

A Binance a következő párokat vonja ki kereskedés alól 2021.12.17. 03:00 (UTC): ALGO/BIDR, BOND/BNB, ETC/BRL, ETC/GBP, LTC/TUSD. Ez azt jelenti, hogy csak az adott párok kereskedése fog megszűnni, más párokon az érintett instrumentumok elérhetőek maradnak. Például, ha angol fonton vettél ETC-t, akkor vagy eladod a dátum előtt, vagy majd később például EUR-ért vagy USDT-ért is eladhatod. Hivatalos bejelentés itt érhető el.

OKEx

Az OKEx-en december 17-ig 0% fee-vel vásárolhatunk a Coinify-n keresztül. A támogatott kriptovaluták: BTC, BCH, DOGE, DOT, ETH, LTC, LINK, MATIC, MKR, SOL, USDT és OKB. A támogatott fiat valuták közt megtalálható a forintot is az euró és a dollár mellett. Támogatott fizetési módok: Visa, Mastercard, SEPA és banki átutalás. Ha nincs még OKEx fiókod, a Kripto Akadémia linkjével biztonságosan regisztrálhatsz.

NEXO

Támogatni fogja a NEXO a XRP-t tartók számára Songbird (SGB) airdrop programot. Sőt! Részt vesz a Songbird Network Kísérleti Pénzügyi (EXFI) airdrop-jában is. 2021. december 12-én lesz az SGB pillanatfelvétele, így egyszerre kaphatják meg az XRP tulajdonosok a SGB-t és az EXFI-t is. Akkor vagy jogosult az SGB és EXFI airdropra, ha XRP-t tartottál a Nexo platformon 2020. december 12-én. További részletek:

Binance

A Binance Asia Services, a Binance tőzsde szingapúri karja csütörtökön jelentette be, hogy tulajdonrészt vásárol a Hg Exchange-ben, egy szingapúri részvénytőzsdén.

Piaci zanza

2022-ig is eltarthat a konszolidáció, miután 41k-ig esett a bitcoin az elmúlt hétvégén. Múlthéten pénteken éjszaka 47 000 dollárig esett a bitcoin árfolyama, amivel 22%-os veszteséget könyvelhettek el a longosok. A legalacsonyabb árfolyam a Bitstamp tőzsdén volt, ott 42 000 dollár alá is benézett az ár. Szeptember 30 óta ez a legalacsonyabb árfolyam. A piacon 2,5 milliárd dollárt likvidáltak és az 1 billiós kapitalizációs szint is elesett.

Az első részben áttekintettük, hogy kik is valójában a letétkezelő szolgáltatók és mivel foglalkoznak. A sorozat második részében összehasonlítottuk a  Blockdata blokklánc adatszolgáltató vállalat által közzétett nyolc legjobb kripto letétkezelő szolgáltatót. Harmadik befejező részünkben megnézzük, mit is jelent a sokat emlegetett, szinte mindegyik lending oldal által használt SOC 2 audit.

A harmadik legnagyobb bitcoin bálna is bevásárolt az elmúlt napokban

Szédületes ütemben fejlődik a kriptopénzek piaca, sőt, most már egyre kevésbé van talán értelme egy önálló piacról beszélni. Sokkal inkább ipar ez már, rajta több különböző piaccal, amik természetesen összefüggésben állnak, ám egyre jobban eltávolodnak egymástól. Ebben az anyagban gyorstalpalót adunk a legfontosabb részpiacokról.

A Fidelity Digital Assets – a Fidelity Investments kriptoszárnya – és a Nexo kriptohitelezési platform bejelentette, hogy partnerséget kötöttek annak érdekében, hogy kripto kölcsönzési- és letétkezelési szolgáltatásokat, termékeket kínáljanak az intézményi befektetők számára.

A MicroStrategy nem ismer határokat, ha bitcoin vásárlásról van szó. Újabb 1434 bitcoint szívott fel a piacról több mint 82 millió dollár értékben – áll a vállalat közleményében.

A Binance kriptovaluta tőzsde ausztrál ága lett az első olyan szervezet, amely azt tervezi, hogy megkezdi a környezeti, társadalmi és a vállalatvezetési (ESG) mérőszámok jelentését.

KriptoSuli

KriptoSuliban András a GameFi világába kalauzol minket, valamint az AVALANCHE blokklánc-rendszert mutatja be nekünk.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

defi, kriptopénzügyek, lending, yield farming

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img