A Meta kriptopénz tárcája megjött WhatsApp-ra

spot_img

Elindult a Novi pénztárca szolgáltatása a Meta (korábban Facebook) által tulajdonolt WhatsApp üzenetküldő alkalmazásban. Minderről a Novi feje, Stephane Kasriel tweetelt a követőinek.

A pilot szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban, egy kis számú user számára elérhető. A WhatsApp integrációt egy hat hetes tesztelési periódus előzte meg. Kasriel elmondása szerint az integráció semmilyen mértékben nem érinti a WhatsApp-on belüli személyes adatok védelmét.

Még mindig nagyon korai fázisban vagyunk a Novi-val, szóval azt a döntést hoztuk, hogy ezt az új belépési pontot fogjuk tesztelni, egyetlen országban és innen terjeszkedünk tovább, miután megkaptuk a visszajelzéseket a felhasználóinktól.

– mondta Kasriel.

A WhatsApp integrációra azután került sor, hogy a Novi kriptopénze, a Diem kissé elakadt a szabályozási kérdésekben és a Meta egy alternatív pályára kényszerült a termékkel. Októberben már a Paxos-szal szövetkezett, hogy az USDP stabilcoint integrálja a termékbe.

A cég már korábban kiadott Indiában egy hasonló fizetési alkalmazást, de az megbukott a Google Pay és a helyi Phone-Pe erős konkurenciája miatt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img