196 millió dollárt loptak el a hétvégi BitMart hack során

spot_img

A BitMart, az önjelölt “legmegbízhatóbb kriptokereskedési platformtól”, közel 196 millió dollárt loptak el az Ethereum és a BSC láncon futó két “forró pénztárcájából”.

Az ellopott eszközök főleg memecoinok, összesen 100 millió dollár az Ethereumon és majd 96 millió dollár a BSC-n.

Ahogy a hírek elkezdtek kiszivárogni, a BitMart Telegram adminjai “álhírként” utasították el a pletykákat, miközben kijelentették, hogy az esetleges hackeléssel kapcsolatos megkeresések “felesleges feszültséget” keltenek.

Végül a BitMart vezérigazgatója, Sheldon Xia jelentette be, hogy a pénzkivonások valójában egy “biztonsági rés” miatt történtek meg, és a továbbiakban arról tájékoztatta a felhasználókat, hogy:

“Jelenleg további értesítésig ideiglenesen felfüggesztjük a pénzkivonásokat”.

Xia azonban a teljes veszteséget 150 millió dollárra becsülte annak ellenére, hogy a teljes veszteségről már ismert volt, hogy 196 millió dollárt tesz ki. Ezt a számot a BitMart továbbra is használja a hivatalos közleményében.

A támadás az Ethereumon ezzel a tranzakcióval kezdődött 21:31:09 +UTC-kor, közel 33 millió dollárnyi SHIB-el, majd fél órával később a BSC-n majdnem 41 millió dollárnyi SAFEMOON-nal folytatódott.

Az ethereumon az érintett, Bitmart 2 névre keresztelt tárca tartalmának nagy részét kiürítették. Az egyetlen jelentős megmaradt eszközegyenleg a BitMart saját tokenje 40 millió dollárnyi értékben.

Az érintett tárca a BSC-n: 0x8c128dba2cb66399341aa877315be1054be75da8

A hacker a BitMart felhasználói pénzeket a forró tárcákból a következő címekre utalta át:

A BitMart még vizsgálja, hogy mi okozta a biztonsági rést, és egyelőre nem nyilatkozott az érintett felhasználóknak nyújtott visszatérítésről. Azt azonban továbbra sem lehet tudni, hogy a támadónak hogyan sikerült hozzáférnie a szóban forgó tárcákhoz.

A weboldaluk biztonsági része szerint az eszközeik <0,5%-át tartják forró tárcákban. A BitMart teljes vagyona több mint 39 milliárd dollárra rúg. Ha ez a szám valóban igaz, akkor az érintett felhasználók kárpótlása nem lehet probléma.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/rekt.news, coindesk, cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img