A ProShares metaverse ETF-t indít

spot_img

A ProShares, amely még októberben indította el az első amerikai tőzsdén jegyzett bitcoin ETF-et, benyújtott a SEC-hez egy metaverse ETF kérelmét. Az ETF Metaverse Theme ETF néven fog futni és a Solactive Metaverse Theme Indexet (SOMETAV) fogja követni. A legnagyobb súlyozásban az Apple, Meta, Unity és Nvidia részvényeit foglalja magában.

A Solactive Metaverse Theme Index, vagyis (SOMETAV) nagyrészt a metaverzum háttériparában részt vevő technológiai cégek részvényeit tartalmazza. A részvények között szerepel az Apple, a Facebookról átnevezett Meta, az Unity, amely az Unreal játékmotort fejleszti, és a videókártya gyártó Nvidia.

“Minden egyes vállalat tükrözi a metaverse iparágban való kitettségét” – magyarázza a ProShares a tájékoztatójában.

Az indexben olyan játékipari vállalatok is szerepelnek, mint a Grand Theft Auto franchise mögött álló Take Two Interactive, az Electronic Arts és a Capcom Games.

Nem ez lenne az első metaverse ETF, amelyet tőzsdén indítanának. November vége óta az Evolve Funds jóvoltából az Evolve Metaverse ETF-et jegyzik a torontói tőzsdén, amely számos hasonló részvényt tart. A Horizons pedig szintén Torontóban indította el a Global Metaverse Index ETF-et, amely ugyanazt a Solactive Global Metaverse indexet követi.

Európában a Valour december közepén indította el a svéd pénzügyi felügyelet által szabályozott metaverse és szerencsejáték index tőzsdén kereskedett termékét (ETP). Ez az ETP a legnépszerűbb kriptojátékok digitális eszközeit tartja, többek közt a Decentraland MANA tokenjét és az Axie Infinity AXS-ét.

Nemrég megnyitottuk a #play-to-earn szobát a Discord szerverünkön. Gyere és csatlakozz hozzánk, beszélgessünk a játékokról.

Különböző metaverse és NFT projektek tokenjeit a Binance felületén is megtalálod. További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/blockworks/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img