Jöhet a stakelés a Dogecoinra?

spot_img

A Dogecoin Alapítvány, a mémstátuszba emelkedett DOGE kriptopénz mögött álló non-profit fejlesztőcsapat épp azon dolgozik, hogy stakelési mechanizmust vezessen be a hálózaton. Ráadásul még Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója is segít nekik ebben.

Az alapítvány csütörtökön adta ki a Dogecoin Trailmap nevű tervet, ami a hagyományos szoftveripar roadmapjeihez képest egy lazább, a közösségre jobban támaszkodó roadmap.

A trailmap részeként a Dogecoin Alapítvány Vitalik Buterinnel összefogva szeretne kifejeszteni egy egyedi, community staking alapú Proof-of-Stake konszenzus mechanizmust.

“A PoS verzióval mindenki, nem csak a nagy szereplők, úgy tudnának hozzájárulni a hálózat futtatásához, hogy közben abból az egész közöss profitál a jótékonysági akciókon keresztül” – mondta az alapítvány.

A Dogecoint 2014-ben alapította két szoftverfejlesztő, Billy Markus és Jackson Palmer, csupán a vicc kedvéért. A Dogecoin Alapítvány beszüntette a működését, mikor több alapító tag kiszállt a projektből. Az elmúlt egy-két év eseményei, a megnövekedett figyelem és a DOGE árfolyamának robbanásai arra ösztönözték az alapítványhoz kapcsolódó személyeket, hogy szervezzék azt újra. Végül hat év csend és fejlesztési szünet után augusztusban újra összeállt az alapítvány. Még Elon Musk is meghívást kapott a tanácsadói testületbe, végül ő lemondta és saját helyére a Neuralink vezérigazgatóját delegálta.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img