Emelkedés helyett bálnatánccal indult a bitcoin 2022-es éve

spot_img

Habár az elmúlt 4 évben a bitcoin mindig legalább 10%-os emelkedéssel köszöntötte az új esztendő, az idei tűzijáték nemcsak hogy elmaradt, de a BTC jelenleg is az éves nyitó árfolyam alatt tartózkodik.

A kiábrándító teljesítmény legfőbb oka egy háttérben zajló küzdelem lehet, amit két nagy tőzsde bálnái vívnak egymással. Habár a hétköznapokban nem igazán kerülnek szóba, a bitcoin és sokszor ethereum árfolyamának szempontjából is leginkább meghatározó váltónak a Bitfinex tekinthető. Az oldal kereskedői évek óta rendkívüli precizitással hozzák meg a vásárlással és eladással kapcsolatos döntéseiket, melyekről utólag rendre kiderül, hogy egy adott trend mély, vagy éppen csúcspontját jelentették.

A blokklánc tranzakciók, valamint a tőzsdék kereskedési ajánlatait elemző programoknak köszönhetően ma már egyre könnyebb figyelemmel kísérni a Bitfinex bálnáinak útját, akik az elmúlt hetekben a 44 500 – 45 500 dollár körüli régióba fészkelték be magukat.

A fehér sávok a Bitfinex order bookjában elhelyezett nagyobb vásárlási és eladási megbízásokat jelölik, amin jól látható, az árfolyam alatt húzódó fal.

A Bitfinexen elhelyezett nagy összegű vásárlási megbízások eddig mindig hasznos támpontként szolgáltak ahhoz, hogy meg lehessen határozni egy eső trend várható mélypontját, ám ezúttal akadt valaki, aki úgy döntött, hogy megpróbál véget vetni a státusz quo-nak és átveszi a kripto sheriff szerepét. A lázadó nem más, mint az FTX és annak alapítói, akik az elmúlt napok folyamán mindent elkövettek azért, hogy a már említett 45 000-es határ alá nyomják az árfolyamot és ezzel bebizonyítsák, hogy erősebbek a többieknél.

FTX eladási megbízások a 46 000 – 47 000 dolláros régióban

Mivel a finexes bálnák támogatása miatt a 45 000-es szintet sokan biztos támasznak vélik, az FTX-nél alighanem arra játszhatnak, hogy annak áttörése rövid távon egy kicsivel mélyebb korrekciót eredményezhet, ami sok tőkeáttételes kereskedőt kiüthet a nyeregből. Az általuk kényszeresen eladott BTC-t aztán többek közt az FTX csippenthetné föl, akik ezek után valószínűleg már nem állná útját a tényleges emelkedésnek.

A párharc okán csak egy szűk sávban mozgó bitcoin miatt, a kisebb tételben kereskedők figyelme az altok irányába vándorolt, melyek közül az elmúlt időszakban több is jelentős mértékű emelkedésen ment keresztül. Annak aki lemaradt ezekről, érdemes megfigyelnie, hogy melyek voltak az utóbbi időszak jól teljesítő, fundamentálisan is erős hónapok előtt álló coinjai (pl.: CRV, CVX, ATOM, YFI, NEAR, stb.), mert ha a BTC-ért vívott küzdelem egy lefelé tartó kilengéssel ér majd véget, a pánik jó lehetőséget teremthet az aktuális trendekhez való csatlakozásra.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

2022-ben is folytatódik 2000 dollár összdíjazású kereskedési versenyünk

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img