Mémstátuszba emelkedett a 933 darab szelfit NFT-ként eladó indonéz srác

spot_img

A kripto- és az NFT szcénában egy csapásra celebritássá vált Ghozali Ghozalu, egy átlagos 22 éves indonéz srác. Ő 18 éves kora óta minden nap készített egy szelfit a szobájában, így összesen 933 fotó gyűlt össze a mobilján.

Ezeket nemrég felrakta a legnagyobb NFT piactérra, az OpenSea-re, ahol 0,001 ETH-ért, vagyis 3,25 dollárért árulta őket. „Ez tényleg csak én vagyok a számítógépem előtt, minden nap” – szólt a Ghozali Mindennap névre keresztelt kollekció leírása.

Pár nap alatt elterjedt Ghozali kollekciójának híre és néhány nagyobb gyűjtő bevonzása után egy széles réteg is megtalálta. Ezalatt az idő alatt az összes kép elkelt, a kollekció pedig 194 ETH volument produkált, ami több, mint 560 000 ezer dollárt jelent. A kollekció a 24 órás, 72 ezer százalékos volumen emelkedéssel berepítette Ghozalit az OpeanSea top 40 listába is.

Jelenleg a legolcsóbb fotó a kollekcióban 0,475 ETH-ba, vagyis 1500 dollárba kerül. A 933 fotóval együtt a kollekció floor ára 3 millió dollárra emelkedett az elsődleges eladások utáni 3000 dollárról.

„Három nap telt és és 331 NFT-t adtam el eddig, az elkövetkező években már nem rakok fel. Bármit csinálhattok vele, továbbadhatjájtok, csak kérlek ne használjátok rossz célra, mert a szüleim nagyon csalódottak leszenk. Hiszek bennetek, vigyázzatok a képeimre!” – írta a szerző Twitteren.

Újra fellendülőben van az NFT piac. Az OpenSea az év első tíz napján már 1,36 milliárd dolláros volument bonyolított le, ezért valószínű, hogy ebben a hónapban megdől az eddigi havi rekord.

/theblock/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img