Izgalmas csütörtök vár a Bitcoinra és a Cardanora

spot_img

A jegybank múlt heti bejelentése óta nem sok minden történt a bitcoinnal, ami forgalmának javarészét továbbra is az akkori kitörés közvetlen támaszaként szolgáló, 42 500 – 43 000 dollár közötti sávban bonyolítja.

Mivel hétfőn Martin Luther emléknap van az Egyesült Államokban, zárva lesznek a tőzsdék, így a mai egy hétvégi kereskedési napnak fog minősülni, ami a szokásosnál kisebb forgalmat jelenthet. A grafikonra pillantva érdemes megfigyelni, hogy az amerikai piac ebből a szempontból mennyire domináns szerepet tölt be a BTC életében.

A nagyobb volumenű vételek és eladások szinte mindig az amerikai hagyományos piacok nyitvatartási idejében mennek végbe. Ez hazánkban a 14 – 22 óra közti időszakot jelenti.

A hét talán legfontosabb eseménye egy kongresszusi meghallgatás lehet, amire január 20-án fog sor kerülni, témája pedig a bitcoin bányászat és annak energiafelhasználása lesz. Kína tavaly teljesen betiltotta a bányászatot, az ágazat több neves szereplője viszont azóta az USA-ba települt át, ahol kifejezetten zöld, megújuló energiaforrásokra támaszkodva folytatja tovább tevékenységét.

Vajon a képviselők a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is elítélik majd a bányászatot, vagy most, hogy váratlanul az Egyesült Államok lett annak legmeghatározóbb szereplője, engedékenyebb hangot fognak megütni?

Ez a nap ugyancsak fontos lesz majd egy másik kriptovaluta, a Cardano számára is, aminek a legnagyobb követőtáborral rendelkező decentralizált tőzsdéje, a SundaeSwap szintén január 20-án indítja majd el a még mindig béta fázisban lévő, de immár teljesen működőképes változatát.

A tőzsde ennek kapcsán egy bányászati programot is hirdetett, így azok, akik az ő nodejukhoz delegálják az ADA tokenjeiket, és/vagy az itt működő liquidity poolokat használják farmolásra, az ezekért járó rewardokon felül még Sundae tokeneket is szerezhetnek. Tekintettel arra, hogy az egyik legnépszerűbb kriptovaluta legnagyobb dexének tokenjéről van szó, szinte biztos, hogy a Sundae meg fog jelenni a nagyobb tőzsdék kínálatában.

A DeFi aktivitás beindulása fontos mérföldkövet jelent a Cardano számára, aminek az árfolyamát eddig a benne rejlő lehetőségekre alapozott spekuláció mozgatta. Most a valóságban is kiderülhet, hogy képes lesz-e megfelelni a vele szemben támasztott elvárásoknak.

További hírek és elemzések Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img