Kriptopénzügyek – 27.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

VeChain

A VeChain ökoszisztémába USD alapú stabilcoin érkezik VeUSD néven. A stabilcoin fejlesztője az a Stably, amely korábban már az ICON-al is együttműködött, szintén egy stabilcoin projekt kapcsán. (Erről itt írtunk.) A VeChainen ez lesz az első termék, amelyet a folyamatos együttműködés részeként adnak ki.

Inlock

3 éves lesz az Inlock hamarosan és a jeles nap alkalmából születésnapi akcióval készül. Legalább 0.01 bitcoint kell beutalni január 12. és január 17. éjfél között, és bent tartani a tárcában március 31-ig, hogy cserébe 2022. április 1-én akár 100 dollárnyi ajándékban részesülj. Részletek az alábbi bejegyzésben.

Crypto.com

A Crypto.com megemelte az USD banki átutalások befizetési és kifizetési limitjét. Az USD SWIFT banki átutalás során 1:1 arányban USD Coin-ban (USDC) érkezik meg az utalt összeg. Az új limitek:

VISA

A Visa szerdán tette közzé annak a nemzetközi felmérésnek az eredményét, amiben 9 ország kisvállalkozásainak digitális fizetési módokkal kapcsolatos tapasztalatait és 2022-re vonatkozó terveit összesítették.

ICON

Sikeres mainnet indulást tudhat maga mögött 2022. január 8-án az ICON harmadik DeFi platformja, az Optimus, amiről már korábban is beszámoltunk. Az Optimus egy hozamoptimalizáló webalkalmazás, amely a másik két ICON DeFi alkalmazáshoz, a Balanced-hez és az Omm-hoz csatlakozik. Nincs más teendő, mint beutalni a kívánt mennyiségű ICX-et, kiválasztani a stratégiát (lending, borrowing), és a platform optimálisan osztja szét a másik két DeFi alkalmazás között a befektetett ICX-t a lehető legmagasabb hozam elérése érdekében. A felhasználók FIN-t, (Finance token) az Optimus irányítási tokenjét kapják plusz jutalomként. Mivel az Optimus DAO-ként működik, a korai bevezetés biztosítja a résztvevők számára, hogy befektetéseikből maximálisan profitáljanak.

Úgy néz ki lassan beindul az ICON háza táján az interoperabilitás is, azaz a láncok közti átjárhatóság. A tavalyi ICON 2.0 mainnet indítás során a projekt egyik fő szempontja a nagyobb blokkláncok integrálása volt az ICON ökoszisztémába. Elsőként a BSC lánc érkezett meg, méghozzá az ICONFi walletbe. Elsősorban a magas ERC20 tranzakciós díjak miatt vezették be felhasználói kérésre. A probléma megoldása érdekében az ICONFi új Binance Smart Chain párokat fog hozzáadni a Fix Savings termékekhez: BSC-BTC és BSC-ETH. Ezzel a frissítéssel drasztikusan csökkennek a BTC és ETH ICONFi felé történő küldésének tranzakciós díjai. A kamatozó tárcáról korábban itt írtunk.

Amon

Elkezdte kiszállítani a kártyákat az Egyesült Királyságban az Amon. Az Amon kártyával több kártyaszinthez lehet hozzáférni. Mindegyik szint egyedi bónuszokat tartalmaz. Nincs zárolási időszak, és bármikor könnyedén le lehet mondani a szintek előfizetését.

Wirex

A Wirex meglévő infrastruktúráját kihasználva piacra dobott egy non-custodial tárcát a Wirex Wallet-et. A tárca láncok közötti kompatibilitást kínál a Bitcoin és az Ethereum blokkláncok között, és folyamatban van a gyorsabb és olcsóbb 2. rétegű hálózatok felé történő bővítés is. A Wirex Wallet egy vadonatúj alkalmazás a Wirex ökoszisztémán belül, amelyet ingyenesen lehet letölteni és percek alatt telepíthető és használható. A tárca több mint 100 érmét kezel, egyszerűen lehet vele csatlakozni DeFi webalkalmazásokhoz a Wallet Connect segítségével és 25%+ APY kamat érhető el az AAVE és a Compound közvetlen kapcsolatával a tárcában.

A szingapúri dollárral fedezett XSGD után a Wirex App újabb hét kriptovalutával bővítette a kínálatát: a Golem-el (GLM), az IOSToken-el (IOST), a Status Network Token-el (SNT), a Graph Token-el (GRT), a Quant-al (QNT), a Sandbox-al (SAND) és a Decentraland-al (MANA).

Piaci zanza

Egy nyomasztó blogposztban a BitMEX volt vezérigazgatója, Arthur Hayes beszámolt legújabb várakozásairól a piacon. Szerinte jön a fordulat a világgazdaságban: a következő években kamatemelések várhatóak, a FED és más központi bankok is visszafogják majd a pénz nyomtatását, hogy elcsendesítsék az emelkedő élelmiszer-, lakhatás- és üzemanyagárak miatt fölmorajló kritikus hangokat. Ez pedig az olyan kockázati befektetések beesését hozhatja magával, mint amilyenek a kriptopénzek.

A bitcoin grafikonjára pillantva idén túl sok zöldet még nem láthattunk. Hogy ez megváltozhat-e, azt a szerdán érkező friss inflációs adatok dönthetik el.

Minden kriptopénz befektetőnek (legyen az hodler vagy kereskedő) más-más stratégiája van és más-más portfólióval rendelkezik. Fontos odafigyelni a piac változásaira, így a DeFi változásaira is, ezért a legtöbb befektetőnek szüksége van DeFi elemző eszközökre, amelyek valós idejű betekintést kínálnak a kripto eszközökbe.

Nagyjából egy tucat kínai nagyváros lakói számára lett a múlt héten elérhető az első kínai CBDC-hez, vagyis központi banki digitális valutához kapcsolódó mobilos alkalmazás. A legfrissebb hírek szerint mindössze egy hét alatt már 16 millióan letöltötték az e-CNY appot.

Kazahsztánban kialakult helyzet megviselte a bitcoin bányászatot, mivel az energiaválság a múlt héten tüntetések sorozatát és politikai instabilitást váltott ki. Oroszország a jelentések szerint “békefenntartó erőket” küldött a közép-ázsiai országba Kassym-Jomart Tokajev elnök kérésére, ami az egész régióban lázadást váltott ki. A magasabb gázárak mellett Kazahsztán jelenlegi időszakos energia- és internet hozzáférése instabilitáshoz vezetett az ottani bitcoin bányászatban, amit megérzett a globális bitcoin hálózat hashráta aránya is. A becslések szerint a közép-ázsiai ország adja a hashráta arány 18%-át.

Hét százalékos infláció hozta mozgásba a piacot. Hétfőn hívtuk fel a figyelmeteket arra, hogy a bitcoin számára is fontosak lehetnek a szerdán bemutatásra kerülő inflációs statisztikák.

A legnagyobb bányász cégek közt jegyzett Bitfarms is növelte BTC készletét. Január első hetében történt vásárlását követően 30%-kal gyarapította bitcoin állományát. Úgy néz ki 2022 év eleje a bányász cégek beruházásairól fog szólni. Vajon ők sejthetnek valamit, amit mi még nem? Nagyon úgy úgy tűnik, hogy a bányászok beruháznak és felhalmoznak.

A JPMorgan elemzői szerint a tokenizáció lehet az idei év nagy dobása

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img