1,68 millió darab BNB-t égetett el a Binance

spot_img

A Binance végrehajtotta 18. érmeégetését, amelynek során 1,68 millió darab BNB-vel csökkentette a kínálatát.

Hétfőn, január 17-én közölte a Binance, hogy több mint 1,68 millió BNB-t égetett el, ami a jelenlegi piaci áron számolva körülbelül 792 millió dollár értéknek felel meg.

A Binance emlékeztette a felhasználókat, hogy kötelezettséget vállalt arra, hogy a teljes BNB kínálat felét, vagyis az eredetileg 200 millió tokenből 100 milliót fog kivonni a forgalomból. A tegnapi égetés a Binance kezdeti készletének 0,84%-ának felel meg.

Az mostanihoz hasonló égetések célja, hogy csökkentsék egy kriptopénz kínálatát és magasan tartsák az árakat. Égetés során nagyobb keresletet teremtenek a már forgalomban lévő tokenek iránt. Az égetéseket úgy hajtják végre, hogy a tokeneket egy inaktív címre küldik.

Új automatikus égetési modell

Az idei negyedéves égetés volt az első, amely során az új “Auto Burn” formulát használták. Ez a mechanizmus automatikusan kiszámítja az égetés összegét a piaci árak és a Binance Smart Chain által előállított blokkok száma alapján.

Ennek az új modellnek a célja, hogy objektívebb legyen, mint az előző. Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója szerint az új modell “nagyobb autonómiát, átláthatóságot és kiszámíthatóságot” biztosít. Az új modellről a közösség visszajelzései alapján döntöttek.

Korábban az égetési összegeket a BNB felhasználása és a Binance tőzsdéből származó bevételek alapján határozták meg.  A BNB legutóbbi, 17. negyedéves égetése 1,34 millió BNB kivonását jelentette a forgalomból. Az eddigi égetések mérete 808 000 BNB-től 3,6 millió BNB-ig terjedt.

Az érmeégetés híre eddig mérsékelten befolyásolta a BNB árát. A Binance január 17-én 08:14-kor hajtotta végre a tranzakciót, amikor a BNB ára 471 dollár volt. A sajtótájékoztató idején a BNB árfolyama 474 dolláron állt. A Binance Coin (BNB) jelenleg a harmadik legnagyobb kriptopénz a piacon, 79 milliárd dollár körüli kapitalizációval.

Bitcoin és nagyobb altok vásárlásához a Binance felületét ajánljuk. További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cryptobriefing, binance/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img