Bitcoinos fizetési lehetőség bevezetését tervezheti a Google

spot_img

Két napon belül a második tech óriásról derül ki, hogy nyitni szeretne a Bitcoin felé. Az Intel bányagépeinek érkezéséről tegnap olvashattatok, amit nem sokkal később egy Google-al kapcsolatos hír is követett

A Bloomberg beszámolója szerint a vállalat egy bitcoinos fizetési lehetőség bevezetését tervezheti. Ehhez egy Google Pay-hez hasonló elven működő digitális kártyarendszert hoznának létre, amivel lényegében bárhol fizetheténk az ezeken tárolt coinjainkkal. A vásárlások során a hagyományos fizetőeszközökre történő átváltást a Coinbase és a Bitpay végezné, akikkel a háttérben már együtt is dolgoznak a Google mérnökei. A cikk szerint a lépésre azért kerülhet sor, mert a Google Pay Indiát leszámítva sehol sem vált igazán elterjedté, ezért a kriptók felé való nyitástól a szolgáltatás népszerűségének növekedését várják a cég elemzői.

Habár a közösségi oldalakon sok tapasztalt kriptós nyilatkozott úgy, hogy a Google lenne az utolsó, amire rábíznák a coinjaikat, a milliárdos felhasználóbázissal rendelkező cég támogatása mégis hatalmas előrelépést jelentene.

Ha egy évvel ezelőtt ugyanígy, januárban kerül sor az Intel, vagy a Google bejelentéseire, akkor az akkori pozitív hangulatban valószínűleg egy napokon át tartó emelkedés lett volna a dolog eredménye, ahogy ez a Tesla esetében meg is történt. A mostani bizonytalan helyzetben viszont még ezek a hírek is kevésnek bizonyultak, a két kitörési kísérletnek nagy volumenű eladások állták útját.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img