Véget ér-e a bitcoin hónapok óta tartó lejtmenete?

spot_img

Vajon a bitcoint 4 hónapja lent tartó trendvonal, vagy az elmúlt 12 hónapot alapvetően meghatározó támasz/ellenállás szint lesz az erősebb?

A BTC tavaly novemberben került a kék vonallal jelölt trend csapdájába, amiből pénteken, sikerült először, ám igencsak határozott módon kitörnie. A közvetlenül efölött található (szürke) zóna viszont jól láthatóan már alulról és felülről is többször megfogta az árfolyam mozgását, így korántsem biztos, hogy a bikák már első nekifutásra képesek lesznek ezen keresztül verekedni magukat.

A további emelkedés mellett szólhat, hogy 4 hónapnyi zuhanás után időszerű lehet legalább egy megkönnyebbülést hozó mini rally, hiszen általában még a legmeredekebb trendek sem mentesek az időszakos korrekcióktól, aminek jelen esetben felfelé kellene bekövetkeznie.

Az esésnek viszont az alapvetően kedvezőtlen világgazdasági háttér kedvezhet. Amint arról már többször is beszámoltunk, márciustól jelentős szigorítás várható az amerikai jegybank politikájában, ami negatív hatással lehet a kockázatosabb befektetési eszközöknek tartott részvény, illetve kriptovaluta piacra.

A nagy képet tekintve emiatt érdemes lehet a nagyobb tőzsdei indexeket is szemmel tartani, hiszen a bitcoin az elmúlt hónapokban többször is reagált az ezekkel kapcsolatos hírekre, bejelentésekre.

A Nasdaq és az SP500 egyelőre a gyengeség jeleit mutatja, ez azonban ma hajnalban még nem akadályozta meg a bitcoint abban, hogy a hétvégi oldalazást követően tovább emelkedjen. Egyetlen hétvége ugyanakkor még kevés ahhoz, hogy kijelenthessük, hogy a bitcoin mostantól kezdve szembe fog menni a hagyományos piacokkal.

Csütörtökön az Egyesült Államokban ismét nyilvánosságra hozzák a legfrissebb inflációs adatokat. Mivel a novemberi 69 000-es csúcson egy ilyen esemény után fordultunk lejtmenebe, erre sem árt majd odafigyelni. Ha a jelenleg becsült 7.3%-os értéknél nem érkeznek rosszabb számok, az rövid távon kedvezhet a további emelkedésnek. Ezt követően a március 15-i jegybanki bejelentés lesz az, ami hosszabb távon is meghatározó lehet a piacok számára.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img