Kriptopénzügyek – 30.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance

A Binance tavaly nyáron függesztette fel az ingyenes banki tranzakciókat lehetővé tevő SEPA utalások végrehajtását. A hazai pénzintézetek által is támogatott fizetési mód azonban hamarosan visszatérhet az oldalra, sőt néhány felhasználó számára már most is elérhető.

Meta

A Meta – régebbi nevén Facebook, kedden bejelentette, hogy két év fejlesztés és erőfeszítés után lezárják a Diem projektet.

Inlock

A hét elején aktiválták az INLOCK platformon a Badge rendszert. Mi is az a Badge jelvény és mire jó? A Badge az ILK token tulajdonságait hordozó egység, amivel az ügyfelek az aktiválás után 30 napig tudják élvezni az ILK token nyújtotta előnyöket úgy, hogy ez idő alatt nem kell rendelkezni ILK tokennel. Azok a felhasználók kaphatnak Jelvényt, akik már legalább 6 hónapja regisztrált ügyfelek. A jogosultsági alapot és a kiosztott Badgek mennyiségét és fajtáját az elmúlt 6 hónap legalacsonyabb ILK egyenlege határozza meg. Az ILK jutalom után járó Badgek szabadon transzferálhatók akár email cím, akár alias alapján. Átadhatod barátaidnak, ismerőseidnek vagy bárkinek, akinek szüksége van Badge-re, ezáltal kölcsönösen osztozhattok az ILK token előnyein. A Badge jelvényt a személyes profilod alatt találod. További részleteket a Badge-el kapcsolatban a csapat blog oldalán találtok.

Blockchain.com

A Blockchain.com felhasználói 10 euró értékű stabil coint kapnak, ha legalább 25 euró értékű cEUR tokent vásárolnak. A cEUR egy Celo Network által forgalomba hozott stabil coin, aminek célja, hogy a többségében dollár alapú stabil coinok által uralt piacon alternatívát biztosítson.

FTX

Minden készen áll arra, hogy az FTX megvegye a Japán székhelyű Liquid Group-ot és annak minden leányvállalatát, beleértve a Liquid kriptotőzsdét.

Piaci zanza

Christophe De Beukelaer, brüsszeli parlamenti képviselő bejelentette, hogy 2022-es teljes fizetését bitcoinban veszi fel. Ezzel a lépésével növelni kívánja a digitális valuta ismertségét Európában.

Az orosz kormány továbbra is a bitcoinra és a kriptopénzekre vonatkozó átfogó jogszabály megalkotása mellett foglal állást, miközben a döntéshozók megvitatják az iparág teljes betiltásának lehetséges negatív mellékhatásait is, ahogy azt a központi bank javasolta.

Törvényes fizetőeszköz lehet Arizonában a bitcoin

Fontos lépés lehet a kriptovaluták indiai legalizációja felé vezető úton, hogy az ország pénzügyminisztere szerdán, a parlamentben ismertette a rájuk vonatkozó adótörvény tervezetet.

A CoinShares jelentésében azt állítja, hogy a bitcoin bányászat energiafelhasználásával és szén-dioxid-kibocsátásával kapcsolatos aggodalmak túlzóak. A cég szerint, a bitcoin bányászat, a globális szén-dioxid-kibocsátás kevesebb mint 0,1%-áért felelős.

A Facebook először tett közzé pénzügyi jelentést azóta, hogy tavaly októberben a cég a virtuális világok és a metaverzum felé való nyitás jegyében Meta-ra nevezte át saját magát. Mivel ez az irány összefonódhat a kriptopénzek jövőjével, mi is érdeklődve figyeltük, hogy mi lesz a piac reakciója egy olyan pillanatban, amikor a befektetői világ a vállalatra fókuszál.

A Federal Reserve Bank of Boston és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) közzétette a Hamilton Projekt első fázisának eredményeit, ami egy többéves közös CBDC kutatási projekt. A Hamilton Projekt célja a központi banki digitális valuta kutatásának és technológiájának kiépítése.

Üdvözlünk a Kripto Akadémia Discord szerverén!

Ha újonnan csatlakoztál discord szerverünkhöz és a kriptovilághoz, az első lépések megtételéhez szeretnénk pár tanáccsal szolgálni! Az útmutató hasznos lehet azok számára is, akik a kezdetek óta velünk vannak.

Üdvözlünk a Kripto Akadémia Discord szerverén!

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img