Megérkezett az Európai Parlamentbe az első bitcoin fecske 

spot_img

Christophe De Beukelaer, brüsszeli parlamenti képviselő bejelentette, hogy 2022-es teljes fizetését bitcoinban veszi fel. Ezzel a lépésével növelni kívánja a digitális valuta ismertségét Európában.

“A világon ugyan nem, de Európában én vagyok az első, aki ilyen megközelítéssel akarja a kriptovalutákra irányítani a figyelmet” – írta De Beukelaer egy blogbejegyzésben. Úgy gondolom, még nem késő, hogy Brüsszel és Belgium a kriptopénz-iparág élvonalába kerüljön.”

A közelmúltban számos politikus került a címlapokra hasonló bejelentésekkel, többségük Észak-Amerikából. A brüsszeli képviselő elmondta, hogy lépésével fel kívánja ébreszteni Európát a bitcoin potenciális előnyeire a régióra nézve, mivel eddig az Egyesült Államok és Kanada ebben az élen jár és egyértelmű lépéseket tesz az elfogadás terén.

Miami polgármestere, Francis Suarez elkötelezett bitcoin párti. Tavaly jelentettek be egy sor olyan törvényt, amely lehetővé tenné például, hogy a városi alkalmazottak digitális valutában kapjanak fizetést, Miami lakosai bitcoinban fizessék a városi díjakat. Annak ellenére, hogy a javasolt törvények elakadtak, Suarez kezdeményezte, hogy közvetve bitcoinban kapja fizetését.

Miami polgármestere lesz az első amerikai politikus, aki bitcoinban veszi fel a fizetését

Nem sokkal Suarez bejelentése után Eric Adams, New York polgármestere is csatlakozott a baráti versenyhez, hasonló intézkedéseket szorgalmazva. Adams a fizetésének egy részét szintén bitcoinra váltotta át.

A brüsszeli képviselő a blogbejegyzésben elmondta, hogy “bizalmat kíván mutatni ebben az új világban a kriptovaluták felé”, és “mély gondolkodásra ösztönözni vezetőinket monetáris rendszerünkkel kapcsolatban”. De Beukelaer arra figyelmeztet, hogy az öreg kontinens lemaradhat az észak-amerikai piacok mögött.

„A monetáris politika egy politikai téma, ami túl sokáig maradt a technokraták kezében” – áll a blogbejegyzésben. „Minden közgazdász arra figyelmeztet, hogy nagyon kockázatos időszakba lépünk: bizalomvesztés, infláció, soha nem látott bankjegynyomtatás, digitális euró. A demokratikus vitákban azonban soha nem foglalkoznak ezekkel a témákkal. Mi a valuta? Mi az értelme? Mi a központi bank szerepe? Ezeket a témákat 2022-ben a nyilvánosság elé akarom vinni.”

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance-t ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok befektetéséhez az általunk is használt KuCoin felületét javasoljuk.

/bitcoin magazine, daily chain/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img