New York új polgármestere rajong a Bitcoinért és a városból kripto központot szeretne csinálni

spot_img

New York frissen megválasztott és 2022 első napján hivatalba lépő új polgármestere, Eric Adams egy New York-i kriptopénzt szeretne látni, Miami mintájára – mondta a Bloomberg Radio-nak szerdán. Emellett szeretné, ha a felemelkedőben lévő kripto ipar számára New York egy központtá válna.

Eric Adams elmondta, hogy látja, hogy Miami polgármesterének, Francis Suarez-nek a coinja milyen sikeres és ő is ezen a vonalon elindulva szeretne véghezvinni egy hasonló kezdeményezést. Megígérte, hogy hivatalba lépése után felderíti azokat az akadályokat, amik eddig a kriptopénz ipar és a Bitcoin fejlődését akadályozták a városban.

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1455718915854774272

A demokrata Eric Adams-t kedden választotta meg a New York városa. Ellenfele a republikánus Curtis Sliwa volt, akin óriási győzelmet aratott: a szavazatok 75%-át szerezte meg. Adams a szintén demokrata, 2013 óta polgármester Bill de Blasio-t váltja a város élén.

Miami városnak 7,1 millió dollárt termelt eddig az augusztusban elindított MiamiCoin. A projektet a non-profit CityCoins üzemelteti, aki lehetőséget biztosít arra, hogy városokba fektessenek a felhasználók, például az MIA coin megvásárlásával. A városoknak ez extra kripto bevéltelt jelent, miközben egy staking mechanizmussal a felhasználók 30%-ot kapnak a kiáramló kriptóból. Miami város várakozása az, hogy a következő évben a kezdeményezés 60 millió dollárt fog termelni, amivel kifizethetőek lennének a város szociális programjai.

Miami polgármestere lesz az első amerikai politikus, aki bitcoinban veszi fel a fizetését

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img