Wells Fargo: a kriptopiac hiperelfogadási fázisba léphet

spot_img

A Wells Fargo pénzügyi szolgáltató és bankóriás által közzétett legújabb jelentés szerint, a kriptovaluták a „hiperelfogadási szakaszhoz” közeledhetnek, hasonlóan ahhoz, amelyet az internet az 1990-es évek közepén-végén ért el.

A bank globális befektetési stratégiai csapatának jelentése szerint a Wells Fargo úgy véli, hogy a kriptovaluták “ma már életképes befektetések”, de “még mindig a befektetési fejlődésük korai szakaszában járnak”.

A Wells Fargo elemzői azt javasolják a befektetőknek, hogy maradjanak a „professzionálisan kezelt zártkörű kibocsátásoknál”, mivel a kriptovaluták befektetési környezete még kialakuló félben van. Hozzátették, nem ajánlanak „egyéb jelenlegi befektetési lehetőséget sem”, beleértve a befektetési alapokat, a tőzsdén kereskedett alapokat (ETF) és a kriptovaluta spekulációt sem.

A Wells Fargo jelentése részletezi, hogy az elemzők “remélik”, hogy az idei év nagyobb elfogadottságot hozhat a kriptopénzek szabályozását illetően, ami “jobb minőségű” befektetésekhez vezethet. Azzal az érvvel kapcsolatban, hogy talán már túl késő befektetni a kriptoeszköz térbe, a Wells Fargo megjegyezte, hogy megérti, de nem “támogatja”.

Az elemzők azzal érveltek, hogy a kriptoeszközök teljesítménye torzult, mivel az eszközök „gyakorlatilag nulláról” nőttek a jelenlegi szintre. A bank rámutat, hogy a kriptovaluta iparág „viszonylag fiatal”, és a kriptoprojektek túlnyomó többsége öt évnél fiatalabb.

A jelentésben a Wells Fargo azzal érvelt, hogy befektetési oktatásra van szükség a kriptopénz térben is. Rámutatott a piac elfogadási arányára, ami hasonló az 1990-es évek közepén-végén az internetéhez.

A kriptopiac hiperadoptációs fázisba léphet (forrás: Wells Fargo)

A bank jelentése összehasonlította az internet egykori elfogadottságát a kriptopénzek területének elfogadottságával. Hozzátette: „nem kétséges, hogy a kriptovaluták globális elterjedése növekszik, és hamarosan hiperinflexiós ponthoz érhet”.

A Wells Fargo legújabb jelentése egy tavalyi tanulmány során készült, amelyben a kriptovalutákat már “életképes befektetési eszköznek” nevezte. 2020 végén a bitcoin befektetést az 1850-es évek eleji aranylázhoz hasonlította, azt állítva, hogy a piac inkább spekulációval, mint befektetéssel jár.

A Wells Fargo Investment Institute mindazonáltal arra törekszik, hogy „professzionálisan menedzselt eszközt” kínáljon gazdagabb ügyfelei részére, akik hozzáférhetnek így a kriptovaluta területhez. Tavaly augusztusban ugyanis bitcoin trust terméket regisztrált az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleténél.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/coinglobe, blockworks/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img