Integrálta a Lightning hálózatot a Cash App

spot_img

A Block mobilfizetési platformjának, a Cash App-nak a felhasználói mostantól azonnali és szinte ingyenes bitcoin fizetéseket indíthatnak a Lightning Network-ön keresztül – tweetelte a vállalat hétfőn.

A bitcoin hálózatán a gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat biztosító Layer 2 protokoll integrációját a Lightning Development Kit tette lehetővé, amelyet a Block tulajdonában lévő cég, a Spiral fejlesztett ki.

A Spiral, az anyavállalattól (Block) teljesen függetlenül működik, még a volt Twitter vezérigazgatónak, Jack Dorsey-nak sincs túl sok ráhatása. A fejlesztők, a tervezők és a projektmenedzserek önállóan, közösen dolgoznak a bitcoin globális elfogadottságán.

A Lightning Development Kit (LDK) egy rugalmas Lightning implementáció, amely olyan fejlesztőknek szól, akik a bitcoin Lightning hálózatát zökkenőmentesen szeretnék integrálni alkalmazásaikba. 

Jack Dorsey a múlt héten Michael Saylor-ral, a MicroStrategy vezérigazgatójával folytatott beszélgetésen elmondta, hogy pályafutása egyik legbüszkébb pillanata volt, hogy a Cash App, a Spiral révén integrálta a Lightning-ot.

A Lightning elfogadása az egekbe szökött, mióta El Salvador tavaly szeptemberben törvényes fizetőeszközzé tette a bitcoint. Annak ellenére, hogy a kritikusok szerint a bitcoin nem használható csereeszközként az alapréteg lassú elszámolása miatt, a Lightning képessé teszi a bitcoint arra, hogy kisebb összegeket is lehessen utalni elhanyagolható költségek mellett.

A Cash App egyelőre még nem tudja fogadni a Lightning tranzakciókat, csak küldeni lehet vele.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, cryptovib/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img