Naná, hogy már Super Bowl sincs kripto nélkül

spot_img

A kriptovaluták idén már nem csak a Super Bowl alatt vetített reklámok, hanem a meccs egyik hőse, illetve a félidei szünetben fellépő világszárok kapcsán is helyet kaptak a világ egyik legnézettebb sporteseményén.

Habár a Super Bowl alapvetően a sportról szól, a szünetben vetített reklámfilmek megtekintése mára önálló kulturális eseménnyé nőtte ki magát. Ezekre sokszor még azok is odafigyelnek, akiket a játék maga nem érdekel.

A Super Bowl alatt vetített hirdetések egyediek, amiket kifejezetten erre az alkalomra készítenek. Ez persze nem is meglepő, hiszen egy 30 másodperces megjelenés ára idén 6.5 millió dollárba, vagyis több mint kétmilliárd forintba került, ennyi pénzért pedig a legtöbb brand igyekszik valami különlegeset letenni az asztalra.

A magas árazás az esemény nézettségének köszönhető. A tavalyi döntőre például 91.6 millióan voltak kíváncsiak, az abszolút rekordot viszont a 2015-ös meccs tartja, ami 114.4 millió embert szegezett a képernyők elé.

Az idei reklámszünetben több kriptós cég is érdekelt volt. Ezek egyike, a Coinbase nem bonyolította túl a dolgot. A tévénézők 30 másodpercig egy színváltós QR kódot bámulhattak, amit beolvasva a tőzsde oldalára juthattak el. A vetítést követően azonnal össze is omlott a váltó oldala, ami nem tudta kezelni a látogatók rohamát.

A fél perces reklám utolsó másodpercei

Ennél sokkal több kreativitást ölt saját kisfilmjébe egy másik tőzsde, az FTX, ami a hazánkban is vetített Seinfeld és Félig üres című vígjáték sorozatok egyik íróját/szereplőjét választotta főhősének.

Larry David ezúttal az örök szkeptikust testesíti meg, aki nem hitt a kerékben és a holdraszállásban sem, és a kriptókról is az a véleménye, hogy hamarosan el fognak tűnni a történelem süllyesztőjében.

Ne maradj le róla, ne legyél Larry

A mai Super Bowl-on azonban nem csak a fenti cégek hirdetései képviseltették a kripto valutákat. A meccs első touchdownját szerző Odell Beckham Jr. ugyanis a teljes szezonra kapott, 4.5 millió dolláros fizetését bitcoinban veszi fel a klubjától.

A fentiek ismeretében aligha volt véletlen, hogy amint a lenti videón is látható, Odell a pontszerzést követően egy, a kriptósok hold imádatára utaló moonwalk (‘holdjáró’) táncot mutatott be. A meccset és ezzel az 56. Super Bowl kupát végül szintén az ő csapata, a Rams nyerte meg.

https://twitter.com/NFL/status/1493011008771657731?t=xWDiTcgJprkKhU-l05IQWw&s=19

Mint mindig, úgy a döntő félidejében idén is egy látványos show-ra került sor, amit idén az amerikai hip-hop kultúra fenegyerekei prezentáltak. Közülük többen, például Snoop Dogg és Eminem már szintén érdeklődnek a kriptók iránt és tudni lehet róluk azt is, hogy több nagy értékű NFT-vel rendelkeznek.

Eminem 450 000 dolláros Bored Ape profilképe

Ugyan beilleszteni szerzői jogok miatt nem lehet, de aki szeretné, itt tekintheti meg a 2022-es Super Bowl félidei showját.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img