Kriptopénzügyek – 31.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Nexo

A hétfői naptól a Nexo felületén elérhetővé vált az UST, a Terra algoritmikus stabil érméje. A bevezetés promóciójaként akár évi 20%-os APY-t is el lehet érni az eszközön. A speciális akció 2022. március 1-ig szól. Az UST az alábbi párokon érhető el, a Nexo belső váltóján:

Binance

Felkerült egy izgalmas projekt a Binance kínálatába, a WOO token. Mi is az a WOO Network? Egy likviditási hálózat, amely kereskedőket, tőzsdéket, intézményeket és DeFi platformokat köt össze termékcsomagjukon keresztül, beleértve a WOO X-et, a Wootrade-et és a WOOFi-t. A WOO a platform natív tokenje, és a felhasználók fedezetként használhatják a tokent, hogy likviditást biztosítsanak, és részt vegyenek a befektetésekben. A reggeli Kripto Kakaóban András is megemlítette, nézzétek meg a videót a részletekről. Érdemes lehet tartani a tokenből, legyen meg a saját kutatásod!

ICON

Az ICON Alapítvány kedden jelentette be, hogy az ICON ökoszisztéma EVM kompatibilis kiterjesztési hálózatainak hivatalos weboldala már él. Az új weboldal információs központként fog szolgálni az ICE és a SNOW számára. Tavaly decemberben az ICON airdropot jelentett be a hálózatokhoz, ami hamarosan érkezni fog.

Apple Pay

Az Apple iPhone közelgő funkciójával (Tap to Pay) lehetőség lesz kriptovalutával közvetlenül is fizetni. A Tap to Pay funkcióval kiterjeszti a cég az „Apple Pay, érintésmentes hitel- és betéti kártyák és egyéb digitális pénztárcák támogatását”. Ez a gyakorlatban annyit tesz majd, – hacsak az Apple nem állít közvetlen akadályt – a Coinbase Card, Crypto.com Visa Card vagy hasonló fizetési kártyát használó ügyfelek használhatják kriptovaluta állományukat Tap to Pay fizetésre.

Celsius

A Celsius mobil applikációja jelentős frissítést kapott! Az új Celsius mobilalkalmazással könnyebb kriptovaluta vásárlást, zökkenőmentes váltást, biztonságosabb heti jutalék szerzést ígér a cég. Részletek a cég honlapján.

Binance

A legnagyobb forgalmat bonyolító kriptotőzsde 200 millió dolláros részesedést vásárolt a Forbes magazinban.

Inlock

Remek összefoglalóval érkezett az Inlock. A téma, ezúttal a kripto felhasználás befektetések során. Hogyan lehet ötvözni az Inlock platformot befektetési stratégiánkkal és egyéb praktikákkal! Olvasd el mindenképp, hátha megtalálod a kereskedési stratégiádat.

Piaci zanza

A svájci székhelyű SEBA Bank után, Japán legnagyobb pénzintézete, a Mitsui & Co. jelentette be, hogy már ebben a hónapban bevezeti az arany árfolyamához kötött ZipangCoin (ZPG) digitális valutáját. A ZPG lesz Japán első aranyhoz kötött kriptopénze, ami kevésbé volatilis, mint bármely más digitális token. A ZPG-t a kriptotőzsdéken keresztül értékesítik majd a lakossági befektetőknek.

A bitcoin a hét elején tovább folytatta a múlt héten megkezdett emelkedését, miután a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cégének, a KPMG-nek a kanadai szárnya bejelentette, hogy készpénztartalékainak egy részét bitcoinba és ethereumba fektette.

A Nasdaq listázza a Valkyrie Bitcoin Miners ETF-jét

A pekingi téli olimpia apropóján Kína végre elindította saját központi banki digitális valutájának (CBDC) nemzetközi tesztjét. Az új digitális valutát az országon belül már 2019 óta tesztelték, folyamatosan bővülő felhasználói körrel. A téli olimpia megnyitásával már a külföldi sportolók és látogatók számára is megnyílt a lehetőség, hogy azzal fizessenek az olimpiai faluban, a VISA és a készpénzes fizetések mellett.

Az Egyesült Államok hatóságai 3.6 milliárd dollár értékű bitcoint foglaltak le attól a házaspártól, akiket egy 6 évvel ezelőtti hack elkövetésével gyanúsítanak.

Oroszország a hagyományos devizákkal teheti egyenrangúvá a kriptovalutákat

A Wells Fargo pénzügyi szolgáltató és bankóriás által közzétett legújabb jelentés szerint, a kriptovaluták a „hiperelfogadási szakaszhoz” közeledhetnek, hasonlóan ahhoz, amelyet az internet az 1990-es évek közepén-végén ért el.

A világ legnagyobb vagyonkezelője azt tervezi, hogy kriptopénzekkel kapcsolatos kereskedési szolgáltatásokat indít. Korábban a vállalat már kipróbálta magát a bitcoin kereskedésben és beszámolt arról is, hogy bitcoin bányász vállalatok részvényeivel rendelkezik.

A Block mobilfizetési platformjának, a Cash App-nak a felhasználói mostantól azonnali és szinte ingyenes bitcoin fizetéseket indíthatnak a Lightning Network-ön keresztül – tweetelte a vállalat hétfőn.

Az Európai Bizottság szerdán bejelentette, hogy a következő év elején tervezik benyújtani az első, digitális eurót szabályozó törvénycsomagot.

Ismét heves reakciókat váltott ki a csütörtöki inflációs statisztikák közzététele. A 40 éves csúcsot jelentő, 7.5%-os adat bejelentésére a piac vad táncba kezdett.

Bitcoin kötvény kibocsátására készül az elhíresült közép-amerikai állam, El Salvador. Csütörtökön az ország pénzügyminisztere bejelentette, hogy március 15 és 20 között tervezik kibocsátani a világ első bitcoin fedezetű államkötvényét. „Ha igazán építeni akarjuk ezt az országot, ilyen módon kell befektetnünk” – tette hozzá a pénzügyminiszter, Alejandro Zelaya.

Hodlerek vigyázat!

Üdvözlünk a Kripto Akadémia Discord szerverén!

Bitcoin First

Chris Kuiper és Jack Neureuter, a Fidelity Digital Assets szakértői a napokban Bitcoin First címmel egy tanulmányt publikáltak. A szerzők az értekezésben kísérletet tesznek a bitcoin pozíciójának meghatározására a digitális értékhordozók világában.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img