A Nasdaq listázza a Valkyrie Bitcoin Miners ETF-jét

spot_img

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott hétfői bejelentés szerint, a Valkyrie Bitcoin Miners ETF jóváhagyást kapott a Nasdaq tőzsdére történő bevezetésre. A Valkyrie tőzsdén kereskedett alapja ma indult „WGMI” ticker szimbólum alatt.

A Valkyrie vezérigazgatója, Leah Wald elmondása szerint “a befektetői nyomás” késztette a vállalatot arra, hogy január 26-án kérvényezze a SEC-nél a tőzsdén kereskedett alap elindítását. Az eszköznek legalább 80%-át olyan cégekbe fektetik, amelyek profitjuk legalább felét bitcoin bányászatból és ahhoz kapcsolódó tevékenységekből nyerik. Az ETF fennmaradó részét olyan vállalatokba invesztálják, amelyek nettó eszközeik “jelentős részét” bitcoinban tartják – áll a január 26-i bejelentés szerint.

A Valkyrie volt a második vagyonkezelő, aki határidős bitcoin ETF-et kínált az amerikai piacokon tavaly októberben, miután a ProShares bemutatta ProShares Bitcoin Strategy ETF-jét (BITO) a New York-i tőzsdén. Az első kereskedési napon a BITO minden idők legjobb 15 ETF bevezetése között végzett. Az ETF-el az első 15 percben 250 millió dollár értékben kereskedtek, a második napon pedig már elérte az 1 milliárd dolláros eszközállományt.

Egyetlen ETF sem ért még el milliárdos volument ilyen gyorsan: szárnyal a Bitcoin ETF

Tavaly megnőtt az intézményi befektetők étvágya a bitcoin iránt, mivel a nagyobb vállalatok is elkezdték a digitális valutát vásárolni. A Tesla 2021 elején 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba, ami most közel 2 milliárd dollárt ér. A MicroStrategy, a legnagyobb vállalati bitcoin tulajdonos, a mai napig sem hagyta abba a kriptovaluta felhalmozását, és a közelmúltban több ezer friss BTC-vel gyarapította állományát.

Annak ellenére, hogy az amerikai befektetők folyamatosan növekvő érdeklődést mutatnak a bitcoin iránt, a SEC még nem engedélyezte egy spot bitcoin ETF bevezetését sem az USA-ban.

Bitcoin, ethereum, litecoin vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki.

/bitcoin magazine, the crypto times/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img