Változások a Revolutnál

spot_img

Múlt héten pénteken tájékoztatta magyar ügyfeleit a Revolut, hogy 2022. április 1-jétől a finetech cég nem férhet hozzá a helyi forint alapú fizetési rendszerekhez. Április elsejétől tehát megszűnnek a Revolut magyar számlaszámok, így nem lehet Magyarországon belül indított utalást sem fogadni.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) javaslata ellenére a Revolut, továbbra sem szerzett magyarországi banki licenszet. Aggodalomra azonban semmi ok!

Az, hogy a Revolut kikerül a magyar fizetési rendszerből, nem jelenti azt, hogy ne tudnánk használni továbbra is a Revolut szolgáltatásait. A magyar bankszámlaszám ugyan megszűnik, de lesz egy LT-vel kezdődő IBAN (nemzetközi bankszámlaszám) számlaszám, amit tölteni ugyanúgy lehet bankkártyával, ahogy azt eddig tettük.

Ha továbbra is szeretnél Revolut fiókodba forint alapú fizetést kapni, ezt az LT-vel kezdődő számlaszámot kell megadnod a megfelelő adatokkal. Mielőtt megadod az LT-vel kezdődő számlaszámot, érdeklődj a másik féltől (legyen az a munkáltatód), hogy támogatja e.

A Revolut legutóbbi levele magyar ügyfeleinek:

“Tájékoztatni szeretnénk, hogy 2022. április 1-jétől a Revolut már nem fér hozzá a helyi HUF fizetési rendszerekhez. Ennek következtében a helyi számlaadatok, amelyeket a helyi HUF pénznemben történő fizetések fogadására használtál, többé nem lesznek elérhetők. Mostantól kezdve a fizetések fogadásához az LT-vel kezdődő IBAN (nemzetközi bankszámlaszám) számlaszámodat használd, melyet az app kezdőképernyőjén látható „Számlák” menüpontban találsz, ha az egyenleged melletti ország szimbólumra koppintasz.

Annak érdekében, hogy továbbra is fogadhass banki átutalásokat a Revolut-számládra, ezeket az LT-vel kezdődő adatokat kell használnod. 2022. április 1-jétől a helyi HUF számlaadatokra küldött fizetéseket nem írjuk jóvá a számládon, hanem visszakerülnek a feladóhoz.

Ez a visszaküldési folyamat automatizált, így neked semmit sem kell tenned, és akár 5 munkanapot is igénybe vehet. Ha a pénz 5 munkanapon belül sem érkezik vissza a feladóhoz, akkor a feladónak fel kell vennie a kapcsolatot a bankjával.

Továbbra is a szokásos módon küldhetsz banki átutalásokat, és tölthetsz pénzt a Revolut-számládra a kártyád használatával.

A Revolut-számlára kapod a munkabéredet?

Ha a munkabéredet jelenleg a Revolut számládra küldik a helyi HUF számlaadataid használatával, akkor kérjük vedd figyelembe, hogy egyes munkáltatók nem támogatják, hogy a munkabéred a LT-vel kezdődő IBAN számládra érkezzen. Ilyen esetben egy másik helyi számla adatait kell megadnod a munkáltatódnak, hogy megkapd a munkabéredet. Mivel a helyi HUF számlaadatok használatával küldött fizetéseket 2022. április 1-jétől nem tudjuk jóváírni a számládon, ettől a naptól kezdve nem fogod megkapni a munkabéredet, ha a munkáltatód ezeket az adatokat használja. Ezért nagyon fontos, hogy azonnal tájékoztasd a munkáltatódat az új számlaadatokról, hogy biztosan megkapd a fizetésedet.

Nem számítunk fel díjat a LT-vel kezdődő számlaadatokkal történő fizetésekért. A kifizetést végző bank, amely ezt külföldi vagy SWIFT átutalásnak tekintheti, vagy a fizetési láncban részt vevő más bankok azonban díjakat számíthatnak fel. Az esetleges díjak és a fizetés teljesülésének ideje a pénznemtől, a küldő fél tartózkodási helyétől és a többi érintett banktól függ.

Megértjük a helyi HUF számlaadatok fontosságát, és keressük a módját annak, hogy a jövőben újra elérhetővé tegyük ezt a funkciót. Amint több információ áll a rendelkezésünkre, tájékoztatni fogunk.

Köszönjük!

A Revolut csapata”

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/revolut/

Revolut bemutató – kriptósoknak is

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img