Andre Cronje lelép, 25 DeFi app kerülhet nehéz helyzetbe

spot_img

Egy időre elege lett a kriptóból a legismertebb DeFi fejlesztőnek számító Andre Cronje-nek, akinek a távozásával 25 DeFi app működése válhat bizonytalanná, vagy kerülhet mások felügyelete alá.

A Yearn Finance-el nagyot dobó, majd ezt követően számos másik projektben is bizonyító, és a közelmúlt egyik feltörekvő hálózatának számító Fantom indításában is nagy szerepet játszó Andre kilépését az üzlettársa jelentette be.

 

Április 3-tól elérhetetlenné válik több ismert DeFi app eredeti weboldala, de némelyikük máshol tovább folytatja

A távozás nem feltétlenül jelenti a bejegyzésben is említett appok, vagy éppen a Fantom leállását, hiszen ezek többségét már így is mások, esetenként 40-50 aktív fejlesztőből álló csoportok végezik, azonban az ikonikus alak kilépése rövid távon megingathatja az ezekbe vetett bizalmat.

Andre döntését leginkább a múlt héten indított projektje, a Fantomon futó Solidly decentralizált tőzsde szenvedte meg, aminek tokenje 75%-ot zuhant a tegnapi bejelentésre.

Habár Cronje döntését részletekbe menően nem indokolták, elképzelhető, hogy végső soron egy januári esetre, a kriptós körökben Sifu Gate-ként ismert ügyre vezethető vissza. A történet lényege, hogy Andre egyik projektjéről kiderült, hogy annak 0xSifu álnevet használó pénzügyi vezetője nem más, mint a Quadriga CX társalapítója.

Az anno a mainstream sajtó által is felkapott, aligha hihető módon és botrányosan csődbe ment kanadai tőzsde vezetőjével való kapcsolat komoly visszhangot keltett, aminek hatására Sifu mellett Andre azon kollégája is távozni kényszerült, aki korábban támogatta a Sifuval való közös munkavégzést. Ez a kolléga éppen az a társ lett volna, akivel Andre egy új projekt, a Fantomon futó Solidly decentralizált tőzsde indulását is eltervezte.

Mivel addig az inkább zárkózott Andre végezte a fejlesztést, társa pedig a PR és reklám feladatokat, a magára maradó Cronje nem vette hibátlanul a Solidly fejlesztésének utolsó szakaszát.

A kommunikációban nem annyira jeleskedő fejlesztő a múlt héten ugyan végül útjára indította a dex-et, ám a rajtot követő bugok és az ezek kapcsán érkező negatív visszajelzések kikezdhették az idegeit, aminek a vége a tegnap bejelentett távozás lehetett.

Andre Cronje az elmúlt évek során olyan DeFi alkalmazásokat hozott létre, melyekben jelenleg is több milliárd dollár értékű vagyonokat tartanak letétben. Távozásával a nevével fémjelzett appok többsége valószínűleg továbbra is működőképes marad, de ezzel kapcsolatban minden érintett felhasználónak érdemes az adott projekt közösségi oldalain, vagy Discord csatornáján érdeklődnie.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img