Az amerikai pénzügyminiszter nyilatkozata a kriptovalutákat szabályozó elnöki rendeletről

spot_img

Az amerikai pénzügyminisztérium és egyben a pénzügyminiszter közleményét egy nappal korábban adták ki nyilvánvaló tévedésből, ami a közelgő kriptovalutákat szabályozó elnöki rendelet aláírásáról szólt. A nyilatkozatot azonnal eltávolították a minisztérium oldaláról, de archívumként még mindig megtalálható.

Janet L. Yellen amerikai pénzügyminiszter az alábbi nyilatkozatot tette közzé Biden elnök digitális eszközökről szóló elnöki rendeletéről.

“Biden elnök történelmi jelentőségű elnöki rendelete, a digitális eszközökkel kapcsolatos politika összehangolt és átfogó megközelítésére szólít fel.  Ez a megközelítés támogatni fogja az innovációt, amely jelentős előnyökkel járhat a nemzet, a fogyasztók és a vállalkozások számára. Kezelni fogja a tiltott finanszírozással kapcsolatos kockázatokat is, megvédi a fogyasztókat, a befektetőket, és megelőzi a pénzügyi rendszert és a gazdaságot fenyegető veszélyektől.

A végrehajtási rendelet értelmében a pénzügyminisztérium ügynökségközi kollégáival együttműködve jelentést készít a pénz és a fizetési rendszerek jövőjéről. Összehívjuk továbbá a Pénzügyi Stabilitás Felügyeleti Tanácsot, hogy értékelje a digitális eszközök potenciális pénzügyi kockázatait, és felmérje, hogy megfelelő biztosítékok vannak-e érvényben.

Mivel a digitális eszközök által felvetett kérdéseknek gyakran fontos, határokon átnyúló dimenziói vannak, nemzetközi partnereinkkel is együtt fogunk dolgozni a szabványok és az egyenlő versenyfeltételek megteremtése érdekében.

A leendő munkafolyamat kiegészíti a Pénzügyminisztérium eddigi tevékenységét. A minisztérium együtt fog működni az elnök pénzügyi piacokkal foglalkozó munkacsoportjaival, az FDIC-vel és az OCC-vel, akikkel már korábban is jó munkaviszonyban volt. Ezek a szervezetek a digitális eszközök egy bizonyos fajtájának – a stabilcoinoknak – a tanulmányozásában és ajánlások megfogalmazásában vesz részt.

A végrehajtási rendelet értelmében a Pénzügyminisztérium és az ügynökségek közötti partnerek a nemrégiben közzétett nemzeti kockázatértékelési eredményekre fognak építkezni, amelyek azonosítani fogják a digitális eszközökkel kapcsolatos legfontosabb illegális finanszírozási kockázatokat.

A munka elvégzése során iránymutatást nyújtanak majd számunkra a fogyasztó- és befektetővédelmi csoportok, a piaci szereplők és egyéb vezető szakértők.  A Pénzügyminisztérium egy igazságosabb, befogadóbb és hatékonyabb pénzügyi rendszer előmozdításán fog dolgozni, miközben a tiltott finanszírozás elleni küzdelemre, valamint a pénzügyi stabilitást és a nemzetbiztonságot fenyegető kockázatok megelőzésére irányuló folyamatos munkára épít.”

Ezzel a témával a ma reggeli Kripto Kakaó adásunkban bővebben is foglalkozunk.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Az amerikai elnök napokon belül aláírhatja a kriptovalutákat szabályozó rendeletet

/cointelegraph, the new york times, u.s. department of the treasury/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img